Numărul de pasageri transportaţi pe rutele din şi către România a crescut cu 10% în 2008, ajungând la peste 550.000, cifră record pentru Lufthansa România. La nivel internaţional, Lufthansa a transportat împreună cu Swiss peste 70 de milioane de pasageri, în creştere cu 12,2% faţă de 2007.

Lufthansa a anunţat astăzi că, în 2008, a înregistrat cea mai mare creştere a numărului de pasageri de la venirea sa pe piaţa românească, ajungând la peste 550.000. Cifra reprezină o creştere de 10%  faţă de anul precedent.

“Rezultatele excelente înregistrate anul trecut subliniază succesul nostru pe piaţa din România şi a ofertei de servicii prezentate. Mărirea capacităţii, orarele avantajoase de călătorie şi produsele competitive au fost foarte bine primite de către clienţii noştri aflaţi atât în călătorii de afaceri cât şi cu scop turistic” a declarat Dl. Stefan Versemann, Director General de Vânzări pentru România şi Moldova.

Pe baza succesului înregistrat anul trecut, Lufthansa continuă să-şi extindă oferta de servicii şi prezenţa pe piaţa românească. Începând cu 2 martie anul acesta, compania va introduce noua cursă directă Bucureşti – Milano. De asemenea, Lufthansa va dubla numărul de zboruri între Cluj şi Munchen.

Astfel, Lufthansa, împreună cu partenerul său, Swiss, va oferi 114 zboruri săptămânale din România către Frankfurt, Munchen, Dusseldorf, Geneva, Zurich şi Milano în programul de vară 2009.

« Lufthansa îşi propune să vină în întâmpinarea cerinţelor pasagerilor, de aceea urmărim în permanenţă piaţa şi tendinţele ei pentru a ne adapta ofertele. Ne bucurăm să oferim în curând   clienţilor noştri aproximativ 2.000 de locuri săptămânale pe ruta Cluj-Munchen. Zborurile suplimentare vor asigura un orar mai flexibil şi condiţii de zbor şi mai avantajoase pentru pasagerii care zboară din România cu Lufthansa », a adăugat Dl. Stefan Versemann.

La nivel pan-european, Lufthansa a demonstrat, împreună cu Swiss, o tendinţă pozitivă în evoluţia traficului pasagerilor pentru 2008. Aproximativ 54 de milioane de pasageri au ales să călătorească cu Lufthansa, ceea ce înseamnă o creştere de ansamblu de peste 11% faţă de anul precedent.

Pe plan global, Lufthansa a transportat mai mulţi pasageri decât în 2007. Aproximativ 57 de milioane de pasageri  au zburat cu Lufthansa anul trecut, ceea ce semnifică o creştere de 1,2 % faţă de 2007. În acelaşi timp oferta de servicii a fost mărită cu 4,9%.

În total, Lufthansa şi SWISS au întâmpinat la bordul avioanelor lor peste 70 de milioane de pasageri, în creştere cu 12.2% faţă de anul precedent. SWISS a contribuit la atingerea acestui rezultat cu peste 13 milioane de pasageri. Numărul de zboruri a crescut până la un total de 830.819, ceea ce reprezintă  cu aproape 11% mai mult faţă de 2007.