Lukoil a anunţat achiziția momentului. A cumpărat echipa din prima ligă Spartak Moscova

Trebuie menționat că tranzacția a fost realizată în contextul în care Spartak s-a confruntat cu probleme financiare în urma sancţiunilor impuse de statele occidentale după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Astfel, Rusia a fost izolată din punct de vedere sportiv, potrivit informațiilor transmise de reuters.com

Preşedintele Leonid Fedun va renunţa la toate funcţiile de conducere

Lukoil, care a fost sponsorul general al Spartak mai mult de două decenii, a anunţat că preşedintele Leonid Fedun va renunţa la toate funcţiile de conducere, în urma achiziţiei participaţiei de 100% în club.

În iunie, Fedun a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al Lukoil. Miliardarul a cumpărat clubul de fotbal în 2004.

„Vreau să exprim sincera mea gratitudine către prietenii şi colegii mei de la Lukoil pentru că au acceptat să sprijine un proiect social atât de important cum e Spartak, în cea mai dificilă situaţie”, a declarat Fedun.

În mai, Nike a încheiat acordul de sponsorizare cu Spartak deoarece echipa rusă nu va lua parte la competiţiile din Europa în următorul sezon, din cauza sancţiunilor.

Vicepreședintele Lukoil, despre exporturile de petrol

În altă ordine de idei, vicepreședintele Lukoil a transmis anterior că Rusia ar trebui să reducă producția de petrol cu 20-30%, adică până la 7-8 milioane de barili pe zi.

Sancțiunile impuse de Occident după ce Rusia a invadat Ucraina, au izolat sectorul financiar rusesc de sistemul global și au pus presiune asupra producției și vânzărilor de petrol, deoarece cumpărătorii au refuzat barilul rusesc.

Liderii Uniunii Europene s-au întâlnit luni pentru a discuta o propunere de interzicere a petrolului rusesc livrat în țările UE pe cale maritimă până la sfârșitul acestui an, cu o excepție pentru petrolul livrat printr-o conductă care aprovizionează Ungaria, Slovacia și Cehia.

„De ce ar trebui Rusia să mențină o producție de petrol de 10 milioane de barili dacă putem să consumăm și să exportăm 7-8 milioane fără a avea pierderi la bugetul de stat?” a scris Fedun, într-un articol publicat de RBC.

„Ce este mai bine – să vinzi 10 barili de țiței pentru 50 de dolari sau șapte, dar pentru 80 de dolari?”, a scris vicepreședintele Lukoil, după ce a cerut mai multe investiţii în flota de tancuri petroliere a Rusiei, inclusiv tancuri petroliere capabile să navigheze pe râuri, spunând că sancţiunile au crescut costurile de transport naval.