Astfel, preţul mediu al unui litru de benzină Euroluk 95 este de 5,78 de lei, iar sortimentul Ecto 98 costă 6,39 de lei cu trei bani mai puţin decât ieri. Tot de astăzi, motorina Euro L Diesel costă 5,83 de lei faţă de 5,89 de lei/ litru, preţ care nu a mai fost modificat de la jumătatea lunii mai. Sortimentul Ecto Super Diesel este vândut de astăzi la preţul de 6,12 lei, cu şase bani mai puţin.
Capital.ro informa maţi că OMV Petrom urmează să modifice preţul carburanţilor de a doua zi (ieri- n.r) cu trei bani în cazul benzinei şi cu şase bani sortimentele de motorină. Conform reprezentanţilor OMV Petrom, modificarea preţurilor a venit ca urmare a evoluţiei cotaţiei internaţionale a petrolului şi a preţurilor produselor petroliere din ultima perioadă.

Ieri, capital.ro scria că OMV Petrom şi OMV Petrom Marketing au achitat amenda aplicată de Consiliul Concurenţei la finele anului trecut în valoare de 503,8 milioane de lei. Celelalte patru companii au primit o amendă cumulată ce se ridică la peste 385 de milioane de lei.

Lukoil România ne-a transmis, la rândul ei, că a achitat în aprilie amenda în valoare 136.894.846 de lei. Tot ieri, Constantin Tampiza conslieri al şefului Lukoil, a declarat, la economica.rtv.net, că toate companiile petroliere sancţionate de Consiliul Concurenţei au achitat amenda, iar aceasta se reflectă deja în preţurile carburanţilor.

Toate amenzile se duc în preţul benzinei şi motorinei. Noi ne-am creditat într-un procent mare aşa că trebuie să ne recuperăm banii. Toată treaba asta cu amenda a fost presiune politică. Ăştia de la stat zâmbesc când aud de amendă şi scumpiri pentru că ştiu că înseamnă venituri mai mari la buget”, a precizat Tampiza pentru economica.rtv.net.