Cea mai mare scădere a preţului a fost efectuată la sortimentul de benzină Euroluk 95, de la 5,85 de lei la 5,81 de lei/litru.

O ieftinire de trei bani/litru a fost făcută şi la benzina Ecto 98, al cărei preţ a ajuns la 6,42 de lei. În cazul celor două sortimente de motorină comercializate în staţiile proprii, Lukoil a aplicat o ieftinire de 2 bani pe litru. Astfel, un litru de Euro L Diesel costă începând de astăzi 5,89 de lei, iar Ecto Super Diesel are un preţ de 6,18 lei/litru.

Potrivit unui studiu recent de Bloomberg, România se clasează pe locul şapte într-un top al ţărilor cu cel mai ridicat cost al benzinei din lume, raportat la puterea de cumpărare. Clasamentul, intitulat “suferinţa la pompă”, măsoară ponderea costului unui galon de benzină (aproximativ 3,8 litri) la venitul mediu zilnic.

Conform datelor Bloomberg, în România preţul unui galon de benzină Premium este de 6,59 dolari iar venitul mediu zilnic este de 26 de dolari, astfel încât, pentru patru litri de benzină, românii plătesc un sfert din venitul mediu zilnic, informa ieri capital.ro.