Cererea pentru dioxidul de titan a cunoscut o creştere tot mai mare de la an la an, cu aproximativ 20%. Consumul mondial este de circa 900 de grame de persoană. Aceasta este media pentru toate cele 7 miliarde de oameni. Însă în ţările occidentale, consumul de dioxid de titan este de aproximativ 3,5 kg pe persoană, în timp ce în SUA consumul depăşeşte 4 kilograme pe persoană. La polul opus se află China, cu un consum de doar 450 de grame.
Şi cum cererea a crescut, şi preţul a înregistrat o majorare, numai anul acesta fiind de 38%. Mai mult, estimările privind cererea pentru 2012 sunt tot în creştere, cu circa 50%, potrivit Business Insider.
Materia primă pentru dioxidul de titan se găseşte în nisipul de pe plajă. Zonele în care există producţie semnificativă includ Africa de Sud, Australia, Canada şi China. În plus, cea din urmă ţară stabileşte preţul şi se ocupă de aprovizionare. Iar cum tendinaţa preţului este de creştere, probabil vom vedea mai puţin dioxid de carbon în lucrurile din jurul nostru.
Partea bună a lucrurilor este că avem şanse să trăim mai mult, iar asta pentru că dioxidul de titan este considerat un agent cancerigen. (California l-a şi pus pe lista cu substanţe cancerigene, la începutul acestui an). Bendicte Trouiller, biolog molecular la UCLA a studiat efectul dioxidului de titan pe şobolani şi a constatat că acesta deteriorează sau distruge ADN-ul sau cromozomii. Ele sunt legate de boli de inimă, neurologice sau de cancer şi de îmbătrânire.