"Armata este pregătită să-şi intensifice semnificativ operaţiunea. Soldaţii sunt echipaţi pentru orice eventualitate", a afirmat Netanyahu în debutul şedinţei de guvern.

"Îi facem să plătească un preţ greu, Hamas şi organizaţiile teroriste, iar forţele israeliene de apărare sunt pregătite pentru o extindere semnificativă a operaţiunii", a declarat şeful executivului israelian, citat de Reuters, dar fără niciun fel de precizări cu privire la posibilitatea declanşării unei intervenţii terestre în Fâşia Gaza.
 
Altaf Hussain, șeful Muttahida Qaumi Movement (MQM), a declarat astăzi că face un apel către președintele american Barack Obama și către Secretarul General al ONU Ban Ki-moon să se folosească de influența pe care o au și să oprească tensiunile dintre israelieni și palestinieni, pentru că în caz contrar lumea va aluneca în cel de-al Treilea Război Mondial.

Iran: Ţările din regiune ar trebui să le trimită arme palestinienilor

Ţările din regiune ar trebui să le trimită arme palestinienilor pentru a lupta împotriva Israelului, a declarat duminică preşedintele parlamentului iranian, Ali Larijani, citat de agenţia oficială Irna, preluată de AFP.

"Acţiunile politice ale unor ţări din regiune sunt utile, dar nu şi suficiente. Astăzi se aşteaptă de la ele un ajutor militar" pentru palestinieni, a declarat Larijani. "SUA şi Occidentul îi trimit arme regimului sionist. De ce nu am putea atunci trimite arme în Palestina", s-a întrebat el.

El a mai spus că unele ţări din regiune au "comis o eroare strategică provocând un conflict intern în Siria’ înarmând grupările rebele siriene."Este de aşteptat ca unele ţări din regiune să-şi schimbe comportamentul şi, în loc să încurajeze conflictul dintre cele două grupuri musulmane din Siria, să le trimită arme palestinienilor împotriva regimului sionist", a insistat oficialul iranian, cu referire directă la ţările din Golf şi Turcia.

Iranul, care sprijină mişcările islamiste palestiniene, nu recunoaşte Israelul şi afirmă cu regularitate că statul evreu este condamnat să dispară. Teheranul este principalul aliat regional al Siriei şi denunţă cu regularitate sprijinul unor ţări occidentale şi arabe în favoarea rebelilor sirieni.

Hamas şi Israelul ar putea ajunge "în curând" la un acord

Preşedintele egiptean Mohamed Morsi a declarat sâmbătă că guvernul său este în contact cu Israelul şi palestinienii şi că un acord ar putea fi încheiat rapid în conflictul din Gaza, informează AFP.

"Există unele indicii cu privire la posibilitatea unei încetări a focului în curând", a declarat preşedintele egiptean într-o conferinţă de presă cu primul ministru turc Recep Tayyip Erdogan, adăugând totuşi că încă nu există "garanţii".

De la declanşarea miercuri a operaţiunii militare israeliene "Pilon de apărare" contra grupurilor armate palestiniene din Fâşia Gaza, 48 de persoane – 45 palestinieni şi trei israelieni – au fost ucise şi altele peste 400 rănite, dintre care circa 385 de palestinieni.

Numărul doi al mişcării islamiste Hamas, Moussa Abu Marzouk, a declarat sâmbătă că Israelul a cerut "unui mare număr de intermediari să intervină pentru a calma situaţia din Fâşia Gaza", precizând că mişcarea islamistă a răspuns "voi aţi început lupta, voi trebuie să o opriţi".