Producţia alimentară va trebui să se dubleze până în anul 2050 pentru a asigura necesarul de hrană al populaţiei mondiale, se arată într-o anchetă realizată de Deutsche Bank.

Conform studiului, populaţia mondială va atinge nivelul de 9 miliarde de oameni la jumătatea acestui secol, de la aproximativ 6 miliarde cât este la ora actuală. Cererea de produse lactate şi de carne va creşte semnificativ, tendinţa fiind deja observată în China şi India.

Studiul semnalează însă un aspect important, dar sensibil: „Există suficientă mâncare pentru toată lumea, însă este distribuită în mod inechitabil”.

Cu toate acestea, îngrijorările privind producţia alimentară rămân întemeiate. Schimbarea climatică şi dorinţa unor ţări de a dezvolta biocarburanţi obţinuţi din cereale ar putea perturba nivelul producţiei alimentare.

Privirile  ar trebui să se îndrepte acum spre micii agricultori din şările aflate în curs de dezvoltare, care ar putea deveni actori importanţi în lupta pentru aliemntaţia globală, mai ales în condiţiile în care s-a constatat că populaţia din ţările din Sud riscă să înregistreze o explozie a populaţiei în decursul următorilor ani.

SURSA: „La Libre”

DETALII:
Citeşte şi Pericolul unei crize alimentare este lângă noi