Spre deosebire de reţelele 4G LTE pe care le au primii trei operatori din piaţa, reţeaua RCS&RDS este de tip LTE TDD. Acest tip de reţea este specifică zonei Asia-Pacific, iar în lume există 62 de reţele din 37 de ţări care folosesc acest standard, conform datelor operatorului. Acest lucru înseamnă că doar anumite telefoane funcţionează în reţea. RCS&RDS oferă în prezent 12 modele, iar până la finele anului acestea se vor dubla. Este vorba de telefoane de la producătorii Allview, HTC, Lenovo, Philips şi Microsoft. Ultimele modele Apple funcţionează în reţeaua RCS&RDS, în timp ce doar câteva modele de la Samsung sunt compatibile. Oficialii companiei au declarat că nu includ în ofertă deocamdată vârfuri de gamă deoarece vor să ofere telefoane accesibile ca preţ, în timp ce vârfurile de gamă sunt cerute de o nişă mică.
RCS&RDS intenţionează să ofere o acoperire a populatie de 98% până în 2019. Este vorba de reţeaua 3G. În ceea ce priveste reţeaua 4G obiectivul este acoperirea principalelor zone urbane şi turistice. De la 1 octombrie sunt acoperite 12 oraşe, iar până la finele anului încă 15 oraşe.
În ceea ce priveşte acordul de roaming cu Vodafone acesta va mai fi valabil şi la anul. Operatorii Orange, Vodafone şi Telekom au obligaţia de a oferi roaming naţional celor de la RDS, conform legii, timp de trei ani de zile. Oficialii RCS&RDS nu au decis cu ce operator vor lucra în ultimul an.
RCS&RDS face angajări
RCS&RDS a lansat serviciul de voce în anul 2007, iar doi ani mai târziu oferta de internet mobil. Operatorul are 300 de puncte de prezenţa, iar dintre acestea, 87 au fost modernizate. Compania are un buget de 150 milioane de euro pentru anul viitor.
Angajăm în special ingineri, dezvoltatori de software, pentru că este o parte importantă a serviciilor pe care le oferim. Vrem să diferenţiem serviciile noastre faţă de alţi operatori şi vrem să avem o rapiditate de reacţie în a dezvolta servicii. Printree oamenii pe care îi recrutăm se numără şi ingineri de reţele, a declarat Valentin Popoviciu, vicepreşedinte RCS&RDS.
Planuri în Ungaria
“În Ungaria vom lansa reţeaua de telefonie mobilă anul viitor. Vrem să facem o investiţie semnificativă pentru a ajunge la utilizatori, atât cu servicii fixe, cât şi cu servicii mobile. Pe piaţa din Ungaria avem peste 400.000 de clienţi la internet, telefonie fixă şi cablu. Suntem pe locul trei la nivel de piaţă. De asemenea, la începutul lunii octombrie am lansat în Ungaria serviciul Digi Online”, a precizat Popoviciu.