in cursa pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni la Hotelul Apollo din Mamaia s-au inscris trei concurenti. CNS Cartel Alfa si Vradicor Financial Group lansasera oferte publice de cumparare inca de la inceputul anului, lor alaturandu-se din 16 martie o persoana fizica, Petre Mihail. Ultimul intrat in competitie a oferit, dupa cum era de asteptat, mai mult decat primii doi concurenti, respectiv 37.500 lei/actiune, cu 2.500 lei mai mult fata de oferta CNS Cartel Alfa si cu 2.400 lei/actiune peste Vradicor Fiancial Group. La aceste valori s-a ajuns insa dupa majorari ale ofertelor efectuate de primii competitori.
Ofertele au plecat de la 25.000 lei/actiune, pretul anuntat de Cartel Alfa pe data de 1 februarie, cifra egala cu valoarea nominala a unei actiuni. Ulterior, prin publicarea ofertei venite din partea Vradicor Financial Group, lansata la un pret de 35.000 lei/actiune, CNS Cartel Alfa si-a majorat termenii ofertei cu 10.100 lei/actiune la 35.100 lei.
Pentru a doua oara, confederatia sindicala isi majoreaza oferta la 45.000 lei pentru un titlu Apollo. Participantii si-au aratat disponibilitatea de a licita in continuare, decisi sa-si adjudece pachetul majoritar. Structura actionarilor semnificativi este: FPS cu 72,067%, Cartel Alfa cu 26,001%, cuponarilor revenindu-le 1,932%.
Dupa cum se observa, bataia se da pentru pachetul detinut de FPS, care, pana in prezent, a refuzat sa vanda vreo actiune la pretul oferit. „Dupa cum decurg lucrurile cu aceste oferte publice de cumparare, ofertele fiind marite periodic de catre fiecare participant, vanzarea acestui activ poate sa se intinda pe o perioada foarte lunga”, declara Cristiana Gociu, directoare in cadrul FPS. Intentia principalului actionar este de a vinde totusi rapid pachetul de actiuni detinut si la un pret bun. FPS este decis sa nu mai prelungeasca termenele actuale de expirare a ofertelor, pe data de 3 aprilie urmand a se intalni cu protagonistii acestei competitii pentru a se definitiva modalitatea de privatizare a acestui activ. Este posibil ca discutiile sa se poarte separat cu cei trei participanti pentru a se stabili pretul de vanzare a actiunilor, ofertele facute pana in prezent fiind considerate drept nesatisfacatoare. in acest caz se va opta, probabil, pentru organizarea unei licitatii, castigatorul urmand sa preia pachetul de actiuni de la FPS.