Din cauza controverselor puternice care au aparut in legatura cu privatizarea societatii Alro prin majorarea capitalului, cei mai multi investitori de portofoliu si-au vandut pachetele de actiuni Alro pe care le detineau. Aceste pachete au fost achizitionate de catre Conef, care si-a majorat ponderea la 13,88% din capitalul social al companiei Alro, precum si de catre Marco Acquisition Ltd – actionarul majoritar al Conef -, care detine in prezent 10,52% din actiunile Alro. In aceste conditii, cele doua companii detin impreuna 24,4% din capital social al Alro si sunt, in prezent, al doilea mare actionar dupa APAPS, care detine 54,72% din Alro, ele fiind cel mai bine pozitionate pentru a prelua controlul asupra producatorului de aluminiu.
In primele doua zile dupa expirarea datei de referinta (25 mai) pentru participarea la Adunarea Generala a Actionarilor (4 iunie), actiunile Alro au inregistrat o scadere brusca a pretului, cu 15% pe zi (variatia zilnica maxima admisa de catre BVB), in conditiile unui volum minim, iar in ziua urmatoare, desi pretul de deschidere s-a situat la nivelul minim admis de 13.900 lei pe actiune, scaderea inregistrata s-a limitat la 8,6%. In urmatoarele zile, Alro a inceput sa recupereze o parte din pierderea inregistrata, astfel incat in data de 31 mai pretul de inchidere a fost de 19.000 lei pe actiune, determinand o crestere saptamanala de 19,6%. In prezent, planeaza multe incertitudini cu privire la majorarea capitalului social prin reevaluarea activelor, iar potrivit oficialilor romani, este posibil ca privatizarea prin aport in numerar sa se amane sau sa nu mai aiba loc.
Ca urmare a schimbarilor importante care au avut loc in structura actionariatului Alro si care au determinat reducerea puternica a ponderii actionarilor mici, precum si pentru a micsora impactul pe care caderea abrupta a pretului actiunilor Alro l-ar fi avut asupra principalilor indici ai pietei, BVB a decis diminuarea ponderii pe care Alro o detine in indicii BET si BET-C. Astfel, Alro reprezinta in prezent doar 5% in cosul celor doi indici, comparativ cu 25% si, respectiv 23% cat detinea anterior. In aceste conditii, cele mai mari ponderi in indicele BET le detin BRD-Groupe SociA