"Sper că în lupta împotriva adevăratelor paradisuri fiscale se va acţiona la fel de ferm pe cât (s-a acţionat) pentru ţările mici ale Uniunii Europene", a declarat el, în cadrul unei conferinţe de presă ţinute la Viena împreună cu omologul său austriac, conservatorul Michael Spindelegger.
În ceea ce priveşte Insulele Anglo-Normande, Asselborn şi-a exprimat regretul mai ales pentru că se discută cu Londra doar "între patru ochi" El a susţinut transparenţa pe acest subiect.
"Nici Austria şi nici Luxemburgul nu sunt paradisuri fiscale", a susţinut şeful diplomaţiei luxemburgheze, precizând că este în favoarea ideii ca Austria şi ţara sa să meargă în aceeaşi direcţie în privinţa ridicării secretului bancar.
"Vrem să rămânem alături de un partener care a împărtăşit aceeaşi poziţie mult timp", a dat asigurări Jean Asselborn. "Nu e ca şi cum ne-am dori ca noi să fim cei buni, iar austriecii să fie desemnaţi cei răi", a adăugat el.
Premierul luxemburghez Jean-Claud Juncker, sub presiunea partenerilor săi europeni şi a SUA, a acceptat la 10 aprilie renunţarea parţială la secretul bancar, printr-un schimb automat de date începând cu 1 ianuarie 2015, izolând astfel Austria, singura ţară din UE care menţine secretul bancar.
"Vrem ca secretul bancar să fie menţinut pentru cetăţenii austrieci", a reiterat luni şeful diplomaţiei austriece. La 9 aprilie, cancelarul austriac, social-democratul Werner Faymann, a precizat că Austria este dispusă să negocieze ridicarea secretului bancar, înscris în Constituţia ţării, pentru deţinătorii străini de conturi pe teritoriul său.
Sursa: Agerpres