Bernard Madoff, fostul sef al Nasdaq, a fost inchis dupa ce a recunoscut in fata justitiei ca a condus cea mai mare schema Ponzi din istorie, ajungand la o frauda ce se cifreaza la aproximativ 65 miliarde de dolari.

Madoff, in varsta de 70 de ani, ar putea primi o pedeapsa de 150 de ani, sentinta urmand sa fie anuntata pe 16 iunie. Pana atunci Madoff va fi inchis.

Bernard Madoff a pledat vinovat in fata tribunalului federal din Manhattan, la trei luni dupa ce a recunoscut in fata unor rude ca firma sa, Bernard L. Madoff Investment Securities LLC, este „o mare minciuna”.

In fata instantei Madoff a repetat cuvantul „vinovat” de 11 ori si a declarat ca regreta profund actiunile sale si ca stie ca ce a facut reprezinta un act criminal.

Bernard Madoff este anchetat pentru o frauda in urma careia zece mii de persoane au fost pagubite.

Suma de aproape 65 mld. dolari reprezinta valoarea cea mai mare a unei fraude care a putut fi comisa de un singur om pe bursa americana si mai ales la un raport atat de mare intre suma totala si numarul de pagubiti. Madoff a utilizat „schema Ponzi”, prin care invartea banii proveniti de la investitori printr-o firma fantoma de brokeraj, pentru a ajunge tot la el, sub forma de castiguri fara a fi macar investiti.

Cititi si: