”Am numit o nouă conducere la ADS, care lucrează la identificarea problemelor instistuției. O primă constatare este aceea că va fi necesară externalizarea serviciilor juridice, pentru a rezolva numeroasele litigii aflate de ani de zile pe rolul instanțelor și nefinalizate, litigii prin care ADS are de recuperat de la diverși datornici peste 200 de milioane de euro. Trebuie să încercăm să recuperăm maximum posibil din această sumă și să încheiem acest capitol, apoi să pregătim instituția în perspectiva anului 2014, când piața terenurilor agricole va fi liberalizată și ADS, care are în administrare 400.000 de hectare și urmează să mai primească alte 60.000, va avea un rol important pe această piață”- a spus Daniel Constatntin.

În privința subvenţiilor acordate din bugetul naţional pentru crescătorii de animale ministrul agriculturii a declarat: "Ne propunem pentru 2012 să acordăm sprijinul financiar pentru sectorul de bovine şi ovine aproape de plafonul maxim aprobat pentru zootehnie de Comisia Europeană, respectiv de 219 milioane de euro pentru bovine şi aproape 80 de milioane de euro la ovine şi caprine. Acest sprijin pe exploataţie se va acorda după finalizarea controalelor, probabil începând cu luna septembrie”. În privința subvenţionării la porc şi pasăre, ministrul agriculturii consideră că ar trebui găsite soluţii pentru acordarea ajutoarelor pe bunăstare în aceste sectoare şi în partea a doua a acestui an, în condiţiile în care bugetul a fost construit pentru acordarea sprijinului doar până în luna mai a acestui an.
"Sectoarele de porc şi pasăre au cunoscut o dezvoltare foarte bună, chiar şi pe zona de export şi cred că ar trebui să facem tot posibilul să acordăm sprijinul în continuare şi în partea a doua acestui an. Din păcate bugetul a fost construit doar până în luna mai pentru sprijinul acordat, dar acum identificăm soluţii pentru a continua şi în partea a doua a acestui an", a spus Daniel Constatntin. De asemenea, șeful MADR a declarat că, începând cu data de 16 octombrie 2012, se va acorda un avans de 50 la sută din subvenția pe suprafață care li se cuvine agricultorilor pentru anul agricol 2012-2013.