Acţionarii Cocor Bucureşti, care deţin centrul comercial cu acelaşi nume din zona Unirii a Capitalei, au decis scoaterea la vânzare a tuturor activelor societăţii în vederea rambursării totale sau parţiale a creditului contractat în 2009 la BCR. Preţul de vânzare propus de acţionari pentru magazinul Coror este de 50 mil. euro.
Adunarea Generală a Acţionarilor a mai decis că preşedintele Consiliul de Administraţie va putea vinde activele societăţii, cu aprobarea acţionarilor, la un preţ care să nu fie sub 50% din valoarea propusă. „Vânzarea se poate face şi în rate în condiţiile unui avans de minim 25% din valoarea negociată a imobilelor“, se mai precizează în hotărârea CA.
Creditul accesat de Cocor de la BCR are o valoare de 19 mil. euro şi a fost contractat pentru modernizarea centrului comercial. Investiţiile totale ale companiei în procesul de modernizare s-au ridicat la circa 25 mil. euro.
„Toate activele societăţii vor putea fi constituite ca garanţii, ipoteci imobiliare sau mobiliare în cazul acţiunilor şi creanţelor, în scopul obţinerii unei refinanţări totale sau parţiale a creditului contractat cu BCR sau al renegocierii contractelor de credit cu BCR, astfel încât să se evite scandenta anticipată şi pericolul unei executări silite a societăţii“, se mai arată în documentul citat.
Acţionarii au mai aprobat şi vânzarea altor imobile aflate în proprietatea Cocor. Este vorba despre o clădire de pe Bulevardul Unirii, scoasă la vânzare cu preţuri cuprinse între 2.500 şi 18.000 de euro/mp, în funcţie de nivelul imobilului, o altă proprietate de pe Ştefan cel Mare scoasă pe piaţă la 756.000 euro, una pe Foişorul de Foc la 378.000 euro şi două de pe Bulevardul Unirii la un preţ total de 1,26 mil. euro.
Coror Bucureşti a raportat anul trecut pierderi în valoare de 8,22 mil. euro, motiv pentru care BCR a adus în discuţie executarea silită a companiei. Societatea are datorii totale de circa 20 mil. euro, la o cifră de afaceri de 5,1 mil. euro.
Cocor Bucureşti este listată pe piaţa electronică Rasdaq şi îi are ca acţionari principali pe Liviu Ursan (14,83%), Daniel Stoica (14,65%), Broadhurst Investments (13,32%), SIF Transilvania (10,24%) şi SIF Muntenia (10%).
Citeşte şi