Iniţial, judecătorii au fixat pentru 17 ianuarie 2017 termenul în acest dosar, însă Dan Voiculescu a depus o cerere pentru ca procesul să se judece mai repede. Cererea sa a fost admisă, iar termenul a fost preschimbat pentru 13 decembrie.
Pe 28 noiembrie, o comisie de la Penitenciarul Jilava a amânat cu 10 luni discutarea dosarului privind eliberarea condiţionată a lui Voiculescu, însă cazul omului de afaceri a ajuns în instanţă.
Pe 8 august 2014, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu, iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de închisoare. De asemenea, Sorin Pantiş, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare, iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.
Curtea de Apel Bucureşti a dispus atunci confiscarea mai multor proprietăţi, terenuri şi imobile aparţinând lui Dan Voiculescu, 'care vor trece în patrimoniul statului libere de orice sarcini'.
Este vorba, printre altele, de imobilul teren intravilan în suprafaţă de 29.220,03 metri pătraţi situat în Bucureşti, sector 1, strada Gârlei nr.1D, şi construcţiile aferente, precum şi de alte două terenuri şi construcţiile aferente acestora, în suprafaţă de 4.457 mp şi, respectiv, 3.000 mp, ambele situate în Bucureşti, sector 1, strada Gârlei, nr. 1B.
Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, a fost încarcerat în 8 august 2014, după condamnarea definitivă la zece ani de închisoare pentru spălare de bani primită în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, potrivit News.ro.
După ce a fost încarcerat, Dan Voiculescu a scris, în mai puţin de un an şi jumătate, zece cărţi: "Omenirea, încotro?", "Dezvoltarea economică durabilă", "A patra cale", "Efecte de antrenare a investiţiilor străine în economia românească 1990-2014", "Economia românească", "Investiţii străine directe – vector al dezvoltării economice", "Managementul riscului în accesarea şi gestionarea fondurilor europene", "Clasa de mijloc – teoria şi practica antreprenorială", "Consideraţii asupra teoriei lui Maslow – Participare la conferinţe naţionale şi internaţionale" şi "Teoria valorii – Participare la conferinţe naţionale şi internaţionale". Şapte dintre acestea au recomandări de la profesorul Dumitru Miron, fost decan al Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale din ASE.
AGERPRES