Perenco se autoproclamă principalul grup independent de petrol și gaze din Europa
Magnații petrolului se reorientează. Puțin cunoscut, dar puternic, Perenco se autoproclamă principalul grup independent de petrol și gaze din Europa. Acesta operează în 14 țări, inclusiv cea mai mare fermă petrolieră europeană de pe uscat, din Anglia și mai multe platforme de gaze din Marea Nordului.
Succesul multinaționalei este atribuit familiei Perrodo, a 15-a cea mai bogată din Franța, cu case în cele mai exclusiviste cartiere ale Londrei. François Perrodo, în vârstă de 47 de ani, și alți membri ai familiei sale, dețin compania globală de foraj petrolier Perenco, care controlează câmpul petrolier Wytch Farm din Dorset. Prin Perenco, familia Perrodo deține peste 3.000 de puțuri de petrol în întreaga lume, acumulând o avere estimată în 2024 la peste 7 miliarde de lire sterline.
Potrivit Bloomberg, moștenitorii Perrodo investesc acum în imobiliare de lux.
Familia aflată în spatele uneia dintre cele mai mari companii petroliere independente din Europa stimulează investițiile în imobiliare de ultimă generație, în diamante și îmbrăcăminte, scrie publicația. Clanul francez, al cărui patriarh a fost Hubert Perrodo, cel care a fondat Perenco, pariază pe active care variază: de la un bloc de birouri și de apartamente de 21 de milioane de dolari în celebrul SoHo, New York, până la produse alimentare italienești și proprietăți de lux din Spania, conform documentelor recente citate de Bloomberg.
Investițiile oferă o nouă imagine asupra unei familii destul de puțin cunoscută publicului larg, care a transformat o companie de servicii maritime, lansată cu jumătate de secol în Asia, într-un producător global de petrol și gaze. Perenco este specializată în cumpărarea de zăcăminte marginale sau mature de la marile companii petroliere și apoi le sporește profitabilitatea.
Clanul Perrodo are o avere netă de peste 8 miliarde de dolari
Firma este controlată de un holding offshore din Bahamas. Președintele ei, Francois Perrodo, în vârstă de 47 de ani, este fiul cel mare al lui Hubert și un pasionat șofer de mașini de curse. Clanul Perrodo, cu o avere netă de peste 8 miliarde de dolari, conform Bloomberg Billionaires Index, îi include pe mama sa Ka Yee Wong Perrodo, în vârstă de 73 de ani, cunoscută sub numele de Carrie, și frații Nathalie Samani, 42 de ani și Bertrand Perrodo, 40 de ani. Biroul lor de familie BNF Capital, o firmă de capital privat numită Perwyn Advisors și dezvoltator imobiliar Kronos, cu sediul în Luxemburg, a fost co-fondată în urmă cu un deceniu de Bertrand.
Perenco s-a extins în alte sectoare, cum ar fi minele de uraniu, și imobiliare
Perenco s-a concentrat pe producția de combustibili fosili, extinzându-se în domenii precum gazele naturale și explorarea. În schimb, a doua generație a clanului a folosit în ultimii ani veniturile din afaceri pentru a se extinde într-o serie de sectoare, cum ar fi metalele grele pentru baterii, mine de uraniu și podgorii. BNF Capital a investit anul trecut în BC Brands, care a reunit firmele Bandier și Carbon38. De asemenea, a intensificat investițiile în imobiliare, achiziționând clădirea din districtul SoHo din New York și o clădire de birouri în valoare de 46 de milioane de dolari în Bristol, sud-vestul Angliei.
Investițiile recente includ Rubel & Menasche, o companie specializată în șlefuirea pietrelor prețioase de dimensiuni mici, pentru bijuterii și ceasuri, Crosta & Mollica, o firmă care distribuie pizza și înghețată în Marea Britanie, și distribuitorul de asigurări Atec. Unul dintre motivele din spatele ascensiunii discrete este că Perenco nu este listat la bursă. Ca urmare, grupul este liber de regulile de transparență care îi afectează pe principalii săi concurenți. Și cu mai puțin de 10.000 de angajați în întreaga lume, nu este supusă legilor franceze care impun companiilor să enumere riscurile asociate activităților lor în străinătate.