Maguay, integratorul de sisteme IT, statii grafice si servere, a realizat in primul semestru din 2008 o cifra de afaceri de aproximativ 5 milioane de euro. Compania a inregistrat astfel un avans de 35% fata de perioada similara a anului 2007.

In primele sase luni ale anului in curs compania a comercializat 3.500 de statii desktop din targetul 6.000-8.000 de unitati pentru intregul an.

Pe segmentul laptopurilor, compania a vandut 800 de unitati in prima jumatate a anului 2008. Maguay a lansat gama de notebook-uri eXpertBook in luna noiembrie a anului trecut si isi propune sa vanda pe parcursul acestui an 4.000 de unitati, conform lui Eduard Pughin, operational manager al companiei.

In ceea ce priveste segmental serverelor, Maguay a realizat vanzari de 350 de unitati. Compania si-a propus comercializarea a 1.000 de servere in 2008.

Eduard Pughin a declarat de asemenea ca isi mentine estimarile de vanzari pentru anul curs. Acesta a mai adaugat ca are in plan consolidarea relatiilor cu partenerii deja existenti si ia in calcul si eventuale achizitii pe piata locala.

Compania a lansat astazi notebook-urile eXpertBook pe platforma Intel Centrino 2 (nume de cod Montevina), in parteneriat cu Intel Romania. Aceasta lansarea vine la doar cateva zile de la lansarea noii tehnologii de procesor Intel Centrino 2.

Maguay mai detine si modelele eXpertBook 5NV, eXpertBook 5G si eXpertBook 3G, care se adreseaza atat companiilor cat si utilizatorilor individuali.

Platforma Intel Centrino 2 aduce imbunatatiri semnificative ale tuturor aspectelor importante legate de functionarea unui notebook: performanta, durata extinsa de viata a bateriei si conectivitate wireless superioara.

„Atunci cand Intel a introdus Intel Centrino, in 2003, existau la nivel mondial foarte putine hot-spot-uri Wi-Fi, in timp ce vanzarile de desktop-uri le depaseau cu mult pe cele inregistrate pe segmentul de notebook-uri”, a spus Irinel Burloiu, Intel Business Development Manager. „In acest moment, inclusiv in Romania vanzarile de notebook-uri au un ritm de crestere foarte mare, ultimele tehnologii Intel deschizand drumul catre divertismentul high-definition, catre o experienta de joc imbunatatita, conectivitate wireless broadband la viteze mult mai mari si un nivel de securitate ridicat, ” a incheiat Irinel Burloiu.

Gama Maguay eXpertBook pe platforma Intel Centrino 2 va intra in productia de serie in perioada imediat urmatoare, urmand ca primele notebook-uri de acest fel sa fie livrate clientilor incepand din luna septembrie 2008. Maguay estimeaza vanzari de 1.500 de unitati pentru noul eXpertBook pe platforma Intel Centrino 2 pana la finele anului.

Infiintata in 1997, Maguay a realizat in 2007 o cifra de afaceri de 8,5 milioane euro iar pentru 2008, compania isi propune o crestere de 30%, pana la 11 milioane euro.