Integratorul de sisteme, statii grafice si de solutii informatice Maguay a incheiat parteneriate cu companiile QLogic, Quantum si Dot Hill pentru construirea unei oferte complete pentru servere, stocare si backup, informeaza un comunicat al companiei. Produsele celor trei companii sunt adresate segmentului de business, de la dimensiuni reduse la companii multinationale. 

“Este o extindere fireasca intr-o zona care se intrepatrunde din ce in ce mai mult cu aceea a serverelor, in care noi actionam cu succes de foarte multi ani. Quantum, QLogic si Dot Hill sunt producatori de top in acest segment si, alaturi de expertiza tehnica Maguay, vor constitui baza oferirii de solutii eficiente de stocare, salvare si protectie a datelor”, a declarat Eduard Pughin, director operational Maguay. 

“Asistam la o crestere a segmentului de servere si echipamente de stocare pe piata locala si, in acelasi timp, la o reducere importanta a pretului de implementare a solutiilor, care face ca echiparea IT de stocare sa fie accesibila inclusiv companiilor de dimensiuni mici si medii”, a adaugat Eduard Pughin. 

QLogic Corp. produce chipseturi pentru controlere, adaptoare de magistrala (HBA) si structuri de comutare. Compania deserveste clienti cu solutii bazate pe toate tehnologiile de retea de stocare incluzand SCSI, Internet SCSI (iSCSI) si Fibre Channel. 

Compania Quantum Corp. este specializata in backup, recuperare si arhivare de date. Produsele din gama curenta includ unitati de banda, discuri interschimbabile, autoloadere, sisteme de backup pe disc, librarii de unitati de banda si aplicatii pentru arhivare inteligenta. 

Dot Hill ofera solutii de stocare si servicii pentru producatorii si integratorii de sisteme.  

Maguay a fost infiintata in 1997 si a realizat in 2006 o cifra de afaceri pe grup de 7 milioane euro, in crestere cu 25% fata de anul anterior. Pentru 2007, compania isi propune o crestere pana la 10 milioane euro a cifrei de afaceri si consolidarea cotei in piata locala de servere, in paralel cu o extindere a competentelor. Maguay este Intel Channel Partner Premier, Member Microsoft Gold Certified Partner, Symantec Gold Partner si Oracle Partner.

Sursa: Capital 20 Aprilie 2007