Maguay, companie ce activează pe piaţa din România ca furnizor de soluţii complete în segmentul IT, lansează astăzi noile notebook-uri eXpertBook ultraportabile.

Gama eXpertBook ultra-thin va fi compusă, pentru început, din 2 modele revoluţionare – eXpertBook 3G.02 şi eXpertBook 3G.03 ALTRO, care se adresează deopotrivă companiilor şi utilizatorilor individuali.

De-a lungul celor 11 ani de activitate, Maguay s-a impus pe piaţă ca unul dintre lideri în segmentul system builderilor locali, în special în domeniul serverelor veritabile. Maguay este recunoscută pentru promovarea calităţii, a performanţei de top şi a celor mai recente tehnologii Intel şi Microsoft integrate în sistemele proprii, fie ele servere, PC –uri sau staţii grafice. În acelaşi timp, Maguay s-a poziţionat ca o companie care investeşte constant în specializare şi dezvoltare, fapt care a fost reflectat şi de decizia de a lansa gama proprie de notebook-uri: eXpertBook, la finalul anului 2007.

Noile modele Maguay eXpertBook pe platforma ultra-thin, lansate astăzi, se adaugă modelelor deja existente în gamă: eXpertBook 3G.01, eXpertBook 5G.02, eXpertBook 5AT.01:

  • eXpertBook 3G.02 – procesor Intel Core2 Duo SU9400 ULV (1.4GHz), ecran 13.3” WXGA, LED Backlight, placă video Intel UMA 4500MHD, hard-disc de 250GB antişoc, 3GB memorie DDR2, tastatură rezistentă la apă, carcasă din aliaj de magneziu – rezistentă la şocuri, autonomie 12 ore cu a doua baterie şi replicator de porturi. Sistemul de operare este Microsoft Windows Vista® Business.
  • eXpertBook 3G.03 ALTRO, procesor Intel Core2 Duo SU9400 ULV (1.4GHz), ecran 13.3″ WXGA (16:10) cu sticlă de protecţie, placă video Intel UMA 4500MHD, hard disc 1.8’’ SATA cu System Hard disk drive protection, 2GB memorie DDR2, autonomie ~4.5h (opţional a doua baterie pentru ~12h autonomie) şi greutate 1.5 kg.

„Când am decis să lansăm gama Maguay eXpertBook în noiembrie 2007 ne-am impus ca aceasta să fie alcătuită din notebook-uri realizate la cele mai înalte standarde de calitate, comparabile cu oricare dintre sistemele oferite de mărcile internaţionale, atât din punct de vedere al perfomanţelor cât şi al valorii. Mai mult, ne-am propus să aducem în plus pe piaţă cele mai noi tehnologii, configuraţii flexibile şi uşor acordabile cu opţiunile cumpărătorului, precum şi suport tehnic în garanţie şi post-garanţie rapid (maxim 7 zile) şi profesionist. Faptul că astăzi lansăm noile modele ultraportabile, bazate pe performanţele procesoarelor Ultra Low Voltage, este încă o confirmare a faptului că proiectul eXpertBook este un succes şi respectă standardele generale de business ale companiei” a declarat Eduard Pughin – Operational Manager Maguay.

Liniile de procesoare Ultra Low Voltage produse de Intel urmăresc în primul rând obţinerea unor performanţe maxime, în condiţiile unui consum de energie cât mai redus cu putinţă. În acest fel, durata de viaţă a bateriei notebook-ului cu procesor ULV creşte semnificativ. În momentul de faţă, procesoarele Intel ULV au un consum de maxim 10W, deşi din punct de vedere arhitectural sunt similare celorlalte procesoare mobile: au acelaşi număr de nuclee (două), acelaşi număr de tranzistori (410 milioane), acelaşi proces de fabricaţie (45 nanometri) şi aceeaşi suprafaţă (107 mm2). Chiar dacă suprafaţa cipului este aceeaşi, dimensiunea efectivă a procesorului este mai mică cu 58% (faţă de procesoarele mobile normale), ceea ce permite montarea procesoarelor ULV în laptop-uri mai subţiri. TDP-ul maxim este de cel mult 10 W, faţă de 35 W, ceea ce înseamnă o reducere a consumului de energie cu peste 70 de procente, în timp ce performanţele rămân la niveluri mai mari decât necesarul.

Gama Maguay eXpertBook ultra-thin, este lansată oficial pe piaţa din România astăzi şi va intra în producţia de serie în perioada imediat următoare, urmând ca primele notebook-uri de acest fel să fie livrate clienţilor începând din luna iulie 2009.

Înfiinţată în 1997, Maguay a realizat în 2008 o cifră de afaceri de 10,4 milioane euro. Prioritatea noastră  pentru 2009 este creşterea eficienţei economice şi consolidarea poziţiei de leader al pieţei  locale de servere, în paralel cu o extindere a competenţelor.

Acumularea unui nivel ridicat de expertiză a permis companiei îndeplinirea condiţiilor de certificare impuse de programe de parteneriat: Intel Channel Partner Premier Member, Microsoft Direct OEM si Gold Certified Partner şi Symantec Gold Partner. Maguay are implementat un sistem de management integrat calitate – mediu ISO 9001 + ISO14001 şi este certificată de TUV Thüringen.

Maguay a obţinut in noiembrie 2008, eticheta ecologică europeană din partea Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile, fiind prima firmă românească din domeniul IT care deţine această certificare, pentru toate notebook-urile şi sistemele produse.

Maguay a realizat proiecte de infrastructură complexe pentru companii ca Interbrands Marketing & Distribution, Augsburg International, G4S / Group for Securicor,  sau Conpet SA.

Maguay importă şi distribuie în România produsele unor mărci consacrate la nivel internaţional precum Funkwerk, iiyama, Promise Technology, QLogic, Quantum, Transcend, ATEN şi PNY Technologies. Activitatile principale sunt implementarea proiectelor IT complexe şi asamblarea de sisteme (servere, PC –uri si laptop –uri) sub brand propriu.