Mai mult de jumătate dintre americani consideră că programul de stimulare economică de 787 miliarde dolari, implementat în urmă cu şase luni de administraţia preşedintelui Barack Obama, nu a avut, până în prezent, niciun efect benefic asupra economiei, transmite AFP, citat de Mediafax.

Astfel, 57% din participanţii la un sondaj realizat de companiile USAToday şi Gallup cred că programul guvernamental nu a schimbat situaţia economiei sau chiar a agravat recesiunea apărută în 2007. În schimb, 41% din cei chestionaţi consideră că măsurile autorităţilor au ameliorat starea economiei.

Totodată, 18% dintre repondenţi au declarat că fondurile masive injectate de guvern în economie le-au îmbunătăţit siuaţia financiară personală, în timp ce 68% n-au constatat vreo schimbare.

În ceea ce priveşte efectele pe termen lung ale programului guvernamental de relansare, 38% din americani sunt de părere că acestea vor fi pozitive. O proporţie asemănătoare dintre participanţi consideră că pachetul de măsuri va duce la deteriorarea situaţiei de ansamblu a economiei.

Pe plan individual, 29% dintre repondenţi se aşteaptă la îmbunătăţirea situaţiei, pe termen lung, mulţumită măsurilor de relansare, 34% cred că lucrurile se vor înrăutăţi, iar 36% dintre cei chestionaţi nu se aşteaptă la schimbări.

Sondajul a fost efectuat între 6 şi 9 august pe un eşantion de 1.010 persoane.

SURSA: Mediafax