Banca Transilvania a declarat astăzi într-un comunicat de presă furnizat Bursei de Valori Bucureşti că semnează un cotract de finanţare cu IFC, membră a Băncii Mondiale, în valoare de 50 de milioane de euro. Aceatsă finanţare este destinată să sprijine sectorul medical privat din România prin dezvoltarea furnizorilor privaţi de servicii din domeniul sănătăţii.

„Această facilitate de finanţare ne va permite să susţinem sectorul medical din România, întărindu-ne poziţia pe această nişă,” a declarat Robert C. Rekkers, directorul general al Băncii Transilvania.

Shahbaz Mavaddat, directorul IFC pentru Europa de sud şi Asia centrală, a declarat că „IFC susţine profesioniştii din domeniul medical, oferindu-le acces la finanţare, în condiţii convenabile, ajutându-i să-şi înceapă, să extindă sau să-şi modernizeze activitatea. În consecinţă, românii vor beneficia de îngrijire medicală la standarde superioare.”

Comunicatul de presă subliniază faptul că acest împrumut va contribui la reţinerea în ţară a forţei de muncă calificate, dat fiind faptului că vor fi create mai multe locuri de muncă în sectorul privat. Divizia pentru Medici a Băncii Transilvania a acordat peste 3.200 de credite în doi ani, în valoare de 150 de milioane de euro.