Ritmul de scădere al numărului de turişti sosiţi pe aeroporturile din Grecia s-a mai ameliorat în luna iulie, însă nu destul pentru a acoperi scăderea dramatică a veniturilor provenite din acest sector, foarte important pentru Republica Elenă.

Un mare aport în încetinirea declinului l-au avut şi furinzorii de servicii de aici, prin reducerile de preţuri considerabile pe care au fost nevoiţi să le practice în ultima perioadă.

Pe cele mai mari 13 aeroporturi din Grecia, unde are loc majoritatea traficului turistic, au sosit aproape două milioane de persoane în luna iulie, în scădere cu 5,94% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat Asociaţia Companiilor de Turism din Grecia.

Deşi este un rezultat negativ, statistica este destul de îmbucurătoare, în condiţiile în care, în luna iunie, declinul a fost de 8,44% şi, mai mult, în mai, au ajuns cu 12,54% mai puţini turişti decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

În Grecia, turismul aduce economiei în jur de 250 de miliarde de euro anual, jucând un rol important şi în ceea ce priveşte forţa de muncă, ţinând cont că unul din cinci angajaţi lucrează în acest sector. Previziunile însă nu arată prea bine, FMI şi Comisia Europeană estimând că, în acest an, Grecia va intra în recesiune.

SURSA: Mediafax