Granița României ce ar putea dispărea. Anunțul unui șef de stat: Să nu mai fie hotare între noi

România

SURSA FOTO: Dreamstime

Maia Sandu are un mare vis. Președintele Republicii Moldova a oferit declarații, miercuri, 6 martie, pentru o televiziune din România. Aici, ea a discutat și despre planurile pe plan european pe care le are pentru țara sa.

Maia Sandu vrea ca Republica Moldova să fie în siguranţă alături de România în Uniunea Europeană

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a subliniat că aderarea țării sale la Uniunea Europeană, unde va fi alături de România, va consolida siguranța și stabilitatea țării sale. Ea a exprimat dorința de a construi mai multe legături cu România. Totodată, ea pare să sugereze eliminarea barierelor fizice și administrative dintre cele două state.

Maia Sandu a subliniat că importanța unei colaborări economice mai strânse și a abolirii hotarelor, pentru a stimula dezvoltarea economică și prosperitatea în regiune.

În plus, președintele a subliniat cu tărie dorința sa de a menține Republica Moldova ca parte integrantă a comunității globale a națiunilor libere și democratice.

„Visul meu este să avem siguranţa păcii şi siguranţa libertăţii. Eu vreau să trăiesc într-o ţară liberă, eu nu vreau să trăiesc într-un regim aşa cum se întâmplă astăzi în Federaţia Rusă.

Am şi experienţa regimului sovietic, cunosc şi experienţa părinţilor şi bunicilor mei şi pentru mine libertatea este foarte importantă. Şi de asta îmi doresc cu toată puterea ca ţara mea să rămână partea a lumii libere”, a declarat preşedintele Republicii Moldova.

Președintele Republicii Moldova și-a exprimat și dorința ca Parlamentul de la Chișinău să susțină organizarea unui referendum cu privire la aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Maia Sandu / SURSA FOTO: Dreamstime

Președintele Republicii Moldova vrea eliminarea hotarelor dintre România și țara sa

Întrebată dacă această realizare se va întâmpla cu sau fără implicarea României, Maia Sandu a afirmat că este esențial ca cele două state să avanseze împreună, într-o colaborare solidă în cadrul marelui proiect al familiei europene.

Ea a subliniat că perioada care urmează va fi una dificilă și că provocările vor fi constante pe termen lung. Liderul de la Chișinău a accentuat importanța unității și solidarității. Mai ales în apărarea valorilor și libertăților.

Ea a menționat că Republica Moldova va cunoaște o mai mare siguranță și prosperitate alături de România în cadrul Uniunii Europene.

De asemenea, și-a exprimat dorința ca hotarele să fie mai degrabă punți, facilitând astfel interconectivitatea și dezvoltarea economică.

„Împreună, sigur, cu toţii împreună, în marea familie europeană pentru că provocările nu vor dispărea. Intrăm într-o perioadă care va fi dificilă şi nu vorbim de un an sau doi, s-ar putea să vorbim de decenii şi cu cât mai uniţi suntem, cu cât mai puternici suntem împreună pentru a ne apăra valorile, pentru a ne apăra libertăţile, cu atât mai bine.

Republica Moldova va fi în mult mai multă siguranţă şi cetăţenii ei vor fi mult mai bine alături de România în Uniunea Europeană.

Sigur, îmi doresc cât mai multe poduri, îmi doresc să nu mai fie hotare între noi pentru că asta o să ne ajute să ajungem mai repede să vedem locurile frumoase din România, să ajungem mai repede la munte, dar mai ales pentru dezvoltarea economică va fi mult, mult mai bine dacă nu vom avea hotar”, a precizat Maia Sandu, pentru Digi24.