Veaceslav Platon și Ilan Șor ar fi pus la cale discreditarea președintelui Maia Sandu. Postul de televiziune JurnalTV a prezentat materiale conform cărora aceștia ar fi intenționat să lanseze imagini video falsificate în care șefa statului primește un plic.
Maia Sandu, vizată de o rețea de dezinformare. Ar fi fost pusă la cale de Platon și Șor
Veaceslav Platon ar fi creat o rețea cu menirea de a o discredita pe Maia Sandu în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 11 iulie. Totuși, această rețea a fost demontată de autorități, înainte ca imaginile video falsificate să apară în spațiul public, conform informațiilor transmise de jurnal.md
Imaginile respective ar fi fost create pentru a induce opiniei publice ideea că Maia Sandu ar fi luat bani de la Șor.
Un astfel de fals urma să fie făcut public
Potrivit celor spuse de comentatorul politic Valeriu Pașa, imaginile respective ar fi trebuit să apară cu două zile înainte de alegeri „astfel încât să nu aibă posibilitatea organizațiile care se ocupă cu deconspirarea acestor falsuri să facă expertiza tehnică.”
„Așa ceva se dă exact cu două zile înainte de alegeri, astfel încât să nu aibă posibilitatea organizațiile care se ocupă cu deconspirarea acestor falsuri să facă expertiza tehnică. Un astfel de fals urma să fie făcut public, cel mai probabil, vineri, înainte de ziua tăcerii, astfel încât mass-media independentă să nu poată prezenta poziția celor de la președinție sau PAS și cât mai multă lume să creadă acest fals”, a explicat comentatorul politic Valeriu Pașa la JurnalTV.
De asemenea, Lilian Carp, președintele comisiei securitate, apărare și ordine publică a Parlamentului, a spus că deține dovezi privind implicarea oamenilor plătiți de Platon în această operațiune.
„Noi acum verificăm numele trollilor lui Platon care ar fi implicați în această operațiune, sunt 8 nume, mulți din ei sunt cu anul nașterii din 1996 până în 2004, adică în această fabrică de trolli sunt implicați și minori. Știrea cu cei 30 de mii de sirieni a răsturnat, în ultima săptămână, rezultatul alegerilor din 2016. A fost nevoie de un an de zile ca lumea să înțeleagă că a fost un fake”, a spus deputatul PAS, Lilian Carp.
Sursă foto: INQUAM Photos, Cornel Putan