Societatea Română de Televiziune are obligația să contribuie cu 15% din veniturile din publicitate pentru susţinerea producţiei de film cinematografic, însă poate opta şi pentru finanţarea directă cu până la jumătate din suma datorată Fondului cinematografic. Societatea a realizat o listă a producţiilor cinematografice finanţate în ultimii 7 ani de aceasta.
În ultimii 7 ani, printre producţiile finanţate, în curs de finanţare sau care urmează să fie finanţate în mod direct de TVR se numără:
Filme artistice: Restul e tăcere, Călătoria lui Gruber, O secundă de viaţă, Legiune străină, Mănuşile Roşii, California Dreamin, Aurora, Umilinţa, Povestea unui secol, Bună, ce faci, Dacă bobul nu moare, Poker, Sfârşitul ploilor, Eu când vreau să fluier, fluier, Undeva în Palilula, Nuntă în Basarabia, Schimb valutar, Puzzle pentru un orb, Amintiri din epoca de aur, Medalia de onoare, Caravana cinematografică, Din dragoste, cu cele mai bune intenţii, Testamentul roşu, Povestea unui secol, Dincolo de America, Ursul, Despre oameni şi melci, Toată lumea din familia noastră, Roxanne, Şarada, Condamnat la viaţă, Doar cu buletinul la Paris ş.a.
Scurt-metraje: Icre negre, Malpensa, Pe macara, În loc să mori, Mousse au chocolat, Muzica în sânge, La drumul mare etc.
Documentare: Capitalism-reţeta noastră, Satul atomic, Dacia–o supravieţuitoare, Trei zile până la Crăciun (Ultimele zile din viaţa Elenei şi a lui Nicolae Ceauşescu), Ghetoul clandestin, Aproape de cer, Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu, Exploratorul ş.a
Animaţie: Crulic – drumul spre dincolo
Potrivit unui comunicat transmis de societate, susținerea producției de film cinematografic autohton se face în conformitate cu prevederile legii-cadru în domeniu, respectiv Ordonanţa Guvernului nr. 39/2005 privind cinematografia, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 328/2006, cu modificările și completările ulterioare.
SRTv contribuie în mod obligatoriu cu 15% din veniturile proprii din publicitate pentru susţinerea producţiei de film cinematografic, însă la solicitarea producătorilor şi după notificarea adresată Centrului Naţional al Cinematografiei, societatea poate opta pentru finanţarea directă a filmelor, cu până la jumătate din suma datorată Fondului cinematografic. În aceaste condiții, SRTv beneficiază de avantaje precum drepturile de utilizare, dar de posibilitatea de a sublicenţia.