Antreprenorii se îmbolnăvesc mai rar decât cei care muncesc la şef, arată studiul Gallup. Astfel, cei care au propria afacere au un risc considerabil mai mic de dobândire a bolilor cronice, cum ar fi un nivel ridicat de colesterol, hipertensiunea arterială, diabet zaharat sau obezitatea.

Factorii care contrbuie la o stare de sănătate mai bună a anteprenorilor sunt mişcarea şi obiceiurile alimentare mai relaxate. Concret, studiul a constatat că cei care au propria afacere au posibilitatea de a şi stabili singuri programul de lucru, şi drept urmare, mai mult timp pentru exerciţii fizice şi o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată.
Există totuşi şi dezavantaje ale lucrului independent, cum ar fi lipsa unei asigurări de sănătate – 1 din 4 antreprenori nu au asigurare medicală, comparativ cu doar 10% dintre angajatori care nu sunt asiguraţi.
Mai mult, această categorie se regăseşte mai mult în situaţia de a nu putea plăti costurile îngrijirii medicale pentru ei înşişi sau familiile lor. Potrivit cercetătorilor Gallup, o cauză a acestei situaţii ar putea fi şi costurile mari ale ale asigurării şi serviciilor medicale din SUA.
Cercetarea Gallup, parte a  Gallup Healthways Well-Being Index, s-a bazat pe chestionarea a 273.175 adulți, dintre care aproape 7.000 antreprenori.