Produsele vizate funcţionează pe sistem de operare Android şi copiază de la produsele Apple modalitatea de navigare în galeria foto. Smartphone-urile şi tabletele sunt apărute în ultimii câţiva ani şi se găsesc încă pe piaţă.

Decizia presupune ca Samsung să plătească 100.000 de euro pentru fiecare zi în care încalcă hotărârea judecătorească. De asemenea, Samsung trebuie specifice la cât se ridică profitul obţinut în Olanda, începând cu iunie 2011, graţie comercializării produselor care urmează să fie retrase, astfel încât să se stabilească valoarea totală a daunelor.

Piaţa smartphone-urilor se ridică la 219 milioane de dolari în prezent, iar procesele care pornesc de la probleme privind proprietatea intelectuală se înmulţesc de la un an la altul. De curând, Apple a reuşit să ajungă la o înţelegere cu HTC, iar Samsung se reface după înfrângerea din august, când instanţa din California a hotărât ca producătorul să plătească daune de 1,5 miliarde de dolari companiei Apple, aminteşte Business Insider.