Vouchere pentru alimente. Se schimbă plafonul veniturilor
Anul următor, persoanele vulnerabile vor beneficia în continuare de vouchere pentru alimente de la stat. Numărul acestor persoane va crește.
Persoanele aflate în situații dificile vor beneficia și în 2024 de vouchere pentru alimente și mese calde de la stat. Acestea vor primi, la fiecare două luni, de la stat, suma de 250 de lei.
În același timp, plafonul veniturilor persoanelor care primesc aceste ajutoare va fi majorat la 2.000 de lei, spre deosebire de 1.700 de lei cât era anul trecut.
Așadar, un număr mai mare de români se va bucura de acest ajutor. Beneficiarii voucherelor sociale pentru alimente și mese calde sunt:
– pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și
– beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special;
– copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu;
– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere și familiile monoparentale cu venituri mici;
– familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social.
Vin bani în plus pe lângă pensie pentru Crăciun
Românii cu venituri mici vor primi şi înainte de Crăciun vouchere pentru alimente. Acestea sunt în valoare de 250 de lei. Cei cu pensie mică vor fi printre fericiții beneficiari.
Bani în plus pe lângă pensie
În acest an, românii care fac parte din categoriile vulnerabile primesc șase vouchere de la stat. Valoarea lor este de 250 de lei fiecare. Banii sunt pentru alimente și mese calde.
Cei primesc aceste ajutoare sunt cei cu pensie mică și cei cu venituri nete lunare mai mici sau egale cu 1.700 de lei.
Cine poate primi voucherele pentru alimente:
- pensionarii din sistemul public de pensii, cei aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror pensie lunară și venituri sunt mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023
- copiii și adulții care sunt încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023
- familiile care au cel puțin doi copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023
- familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023
- familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social
- cetățenii fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.