Tot ce pare a fi un ajutor către populație, de fapt, este doar o speranță deșartă, după cum explică Bogdan Comaroni. Prețurile, după această majorare a pensiilor, vor exploda și cetățenilor le va fi mai greu să se descurce cu cheltuielile.

„România este o țară de afaceri cu statul. În România există acei băieți deștepți care fac toate afacerile și în același timp avem un stat paralel. Noi restul suntem doar masă de manevră, ăștia, inclusiv cu compensările, cu măririle de prețuri, nu fac nimic pentru populație.

Toate măririle la pensii, pentru că era și an electoral și cu ce mai propun ei cu creșterea salariului minim, venitul toate la un loc, trebuie ca imediat după alegeri să aibă nota de plată și nota de plată este foarte simplă. Recuperarea banilor prin inflație și prețuri. Toată lumea trebuie să înțeleagă în felul următor, dacă îți mărește guvernul salariul sau îți dă pensie mai mare acei bani trebuie să fie puși la loc. Ca să facă acest lucru trebuie să creeze o inflație și o mărire de prețuri prin care companiile să plătească taxe și să aducă înapoi la guvern banii pe care ți i-a dat ție. Iar dacă economia nu îți merge și banii nu se întorc rapid în bănci te prăbușești și mai rău”, explică Bogdan Comaroni.

Din rău, în mai rău

O delegaţie a Fondului Monetar Internaţional (FMI) vine în România în această perioadă, este vorba despre o vizită periodică a misiunii FMI în România. Va fi o vizită mai scurtă decât cea din toamna trecută, când FMI a făcut o evaluare extinsă a finanţelor şi economiei României.
Însă, această vizită poate fi decisivă pentru buzunarele românilor.

„Odată cu venirea Fondului Monetar Internațional, care vine să-și tragă partea pentru extern de la noi din țară, mai rămâne și partea pentru intern. Adică, dacă leafa este mai mare populația se va bucura doar vreo 3 luni, pentru ca prețurile vor exploda. Deci, nu se întâmplă nimic bune, pentru că ajungem de unde am plecat, poate chiar mai rău. De obicei când ție îți crește leafa, iar eu cresc inflația, inflația crește peste cât ai avut tu valoarea trecută.

Ăștia nu fac altceva decât să ciordească banii în afaceri cu statul, să-i spele prin seap și prin licitații și să aibă acele firme și oameni de casă prin care ei își poartă banii. Asta este România”, mai spune acesta.

Întreg podcastul poate fi urmărit aici.