Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) cere public Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie sa examineze cu maxima rigurozitate cerintele de crestere a pretului gazelor naturale livrate de compania E.On Gaz.

„Cerem ca autoritatea romana de profil sa dea dovada de profesionism si sa tina cont de evolutia internationala a pretului gazelor naturale si nu de interesele unei companii care abuzeaza de pozitia sa de monopol.

AOAR solicita din nou Consiliului Concurentei sa se autosesizeze si sa ia nota de abuzul de pozitie dominanta, practic de pozitia de monopol a companiei E.On Gaz, care anunta intentia de a solicita nejustificat, in continuare, cresterea pretului de livrare a gazelor naturale catre consumatorii romani”, se arata intr-un comunicat al asociatiei.

Mai mult, oamenii de afaceri sunt deparere ca autoritatile romane trebuie sa constate starea de faliment a companiei E.On Gaz, in cazul in care aceasta este reala, si sa anuleze contractul de privatizare a acestei companii, ca urmare a nerespectarii obligatiilor asumate.

„Nu este admisibil ca sursa de profit a unei companii ce detine pozitie de monopol sa fie generata doar de cresterea continua, fara justificare economica, a pretului gazelor naturale”, se mai arata in comunicatul AOAR.