Majoritatea SRL-D-urilor sunt înfiinţate de femei, dar antreprenoarele reprezintă 37% din totalul întreprinzătorilor români

Majoritatea societăţilor nou înfiinţate tip SRL-D au antreprenori femei, însă ponderea acestora în totalul întreprinzătorilor din România este încă destul de redusă, cu toate că este mai uşor să reuşeşti să te impui în România ca femeie antreprenor decât în multe alte ţări, potrivit datelor prezentate, joi, într-o conferinţă dedicată antreprenoriatului feminin.

Reprezentanta Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR), Denisa Vlad, a afirmat că 57% dintre societăţile nou înfiinţate tip SRL-D au antreprenori femei, iar Laura Mihai, director CEC Bank, este de părere că femeile trebuie să se implice în antreprenoriat, cu atât mai mult cu cât actualul context economic este extrem de favorabil dezvoltării afacerilor noi.

,,Ponderea antreprenorilor femei în totalul întreprinzătorilor din ţara noastră este destul de redusă, de numai 37%. Femeile trebuie să se implice în antreprenoriat, cu atât mai mult cu cât actualul context economic este extrem de favorabil dezvoltării afacerilor noi. Băncile oferă, de asemenea, finanţări la costuri bune pentru începerea de afaceri', a spus, cu acest prilej, Laura Mihai, director în cadrul CEC Bank.

La Conferinţa Antreprenoriatul feminin ,,Femeia la putere – o lume mai bună', Andreea Paul, lector în cadrul ASE şi prim-vicepreşedinte PNL, a precizat că în România ,,femeile reprezintă numai 3% din administraţia publică şi 11% din totalul parlamentarilor'. Antreprenoriatul feminin reprezintă cea mai bună variantă pentru curăţarea şi eficientizarea economiei româneşti, este de părere Andreea Paul, care le-a îndrumat pe femeile antreprenor prezente la conferinţă să accepte funcţii de ministru sau de conducere în cadrul companiilor de stat româneşti.

Pe de altă parte, reprezentantul Casei de Avocatură Gruia Dufaut, consideră că în România este mai uşor să reuşeşti să te impui ca femeie antreprenor decât în multe alte ţări.
.
,,A fi antreprenoare de succes înseamnă a reuşi. În România, este mai uşor să reuşeşti să te impui ca femeie antreprenor decât în multe alte ţări. Mai uşor şi decât în Franţa. Ca avocat de business, am înţeles că potenţialul de dezvoltare se află în ţara noastră, nu în alte state. Femeile sunt mai motivate şi de aceea, în echipa mea suntem numai femei. Nu am întâmpinat probleme de tipul discriminărilor de gen. De altfel, în România exista, de dinainte de 1990, o cultură a femeii la conducere fapt care se resimte încă', a spus Dana Gruia Dufaut, managing partner în cadrul Casei de Avocatură Gruia Dufaut.

Ambasada SUA la Bucureşti a lansat, anul acesta, programul "Antreprenorul lunii", care evidenţiază întreprinzători ce valorifică ocazii unice într-o multitudine de domenii, în diverse regiuni din România.

,,Guvernul SUA, prin Ambasada de la Bucureşti, se implică în susţinerea antreprenoriatului, considerându-l esenţial pentru crearea de locuri de muncă', a spus Diana Bates, consilier economic în cadrul Ambasadei.

Nu în ultimul rând, ambasadorul Africii de Sud în România, Thenjiwe Ethel Mtintso, a îndemnat femeile antreprenor să îşi folosească puterea pentru a schimba sistemul din interior, iar dacă ele doresc ca societatea să se transforme cu adevărat, atunci nu trebuie să confunde egalitatea de gen cu patriarhatul.

SURSA: Agerpres