Oamenii devin din ce în ce mai stresați. Au apărut foarte multe frici din cauza pandemiei
Psihoterapeutul de orientare cognitiv-comportamentală a participat recent la un seminar organizat de BCR Expert Hub, în care a fost analizată „Noua dinamică și tendințele pe piața muncii din România”.
„A apărut chiar și sindromul de post traumatic. E vorba de persoanele care s-au confruntat cu pierderea celor dragi sau au contractat virusul într-o formă mai gravă”, a explicat Alice Donea pentru hotnews.ro
Au apărut foarte multe frici
În continuare, Alice Donea a punctat că „au apărut foarte multe frici” în urma pandemiei iar oamenii sunt stresați din cauza siguranței locului de muncă.
„A fost o perioadă de foarte multă nesiguranță, de impredictibilitate. Nevoia de a ne ști în siguranță, de a ști ce urmează să se întâmple a dispărut cu totul într-un an și jumătate. Am mai putut observa schimbarea percepției privind normalitatea. Înainte de pandemie nu priveam ca pe ceva normal lucrul de acasă, acum pare normal. Discutam cu colegii că s-au schimbat și factorii care provoacă stresul. Înainte erai stresat de pildă de drumul cu mașina spre și dinspre job. În pandemie, acest stres a dispărut, iar factorii de stres au devenit cele legate de siguranța jobului, de siguranța sanitară șamd. A apărut foarte multă anxietate, au apărut foarte multe frici”, a completat psihoterapeutul.
De asemenea, au fost oferite și testimoniale ale persoanelor care au apelat la servicii de psihoterapie.
„Tocmai m-am întors acasă după o zi întreagă de stat la birou în bancă. Nu înțeleg de ce e nevoie să venim 2-3 zile pe săptămână la birou ca să stăm în videoconferințe din biroul gol în loc să le facem din confortul casei. Când îți petreci jumătate din timp muncind de acasă și jumătate muncind de la birou s-ar putea să nu îți faci treaba bine în niciuna din cele două situații”, a spus un angajat din sistemul bancar.
Sursă foto: Dreamstime