Planurile dezvoltatorilor au fost date peste cap de nenumărate ori de o serie de conflicte juridice care i-au obligat să îşi recalibreze proiectul în repetate rânduri. Ulterior, când lucrurile păreau că s-au lămurit la nivel juridic, au apărut probleme cu solul pe care urmează să fie construit noul mall şi lucrările au fost din nou amânate. Acum, cei doi parteneri şi-au reînnodat acordul şi promit să înceapă lucrările de construcţie în decembrie 2013. Investitorii au anunţat că în luna septembrie au obţinut autorizaţia de construcţia şi că au început procesul de licitaţie pentru selectarea constructorilor. Anterior, Sonae Sierra şi Caelum Development încheiaseră contracte de antrepriză cu firmele de construcţii Apolodor şi Edrasis, pentru realizarea părţii de fundaţie, însă lucrările au fost oprite la scurt timp.

În varianta iniţială, proiectul urma să cuprindă cel mai mare mall din România, cu o suprafaţă închiriabilă de 110.000 mp, întinsă pe cinci etaje, clădiri rezidenţiale şi terenuri de sport, care presupuneau o investiţie de peste 600 mil. euro.
Investitorii vor să mai încerce odată şi au refăcut parteneriatul de tip joint-venture, în care fiecare parte deţine jumătate din proiect. Noua formulă presupune dezvoltarea unui mall cu o suprafaţă închiriabilă de70.000 mp, împărţită la 200 de magazine – similar cu varianta iniţială, însă valoarea de investiţie a scăzut considerabil de la 250 mil. euro la 180 mil. euro. Centrul va oferi 2.600 de spaţii de parcare la subsol.

Cei doi parteneri au anunţat în trecut că au semnate pre-contracte de închiriere cu retaileri precum Cora, care ar trebui să ocupe o suprafaţă de circa 15.000 mp, Pure Fitness, Flanco, Douglas, Zara Home, H&M, Mango, Zara, OYSHO, Pull & Bear, Stradivarius, Massimo Dutti şi Bershka. La aceştia se adaugă peste 20 de restaurante internaţionale şi un multiplex Cinema City cu 16 săli.

Proiectul urmează a fi construit pe un teren de 8,2 hectare, achiziţionat în 2007 de către Caelum Development pentru 53 mil. euro de la Eduard Ioan Dan Romalo.