Mama fostului mare fotbalist Ionuț Lupescu, aprigă consumatoare de jocuri de noroc

Mama lui Ionuț Lupescu a atins onorabila vârstă de 81 de ani. Spre surprinderea multor oameni, ea a ales să-și petreacă foarte mult din timpul liber în cazinouri.

Ani Lupescu este atrasă de jocurile de noroc de ani de zile. Pentru ea, păcănelele au fost doar o metodă de relaxare. Acum, însă, probleme de sănătate au determinat-o să renunțe la acest „hobby”.

Ionuț Lupescu a vorbit despre pasiunea neobișnuită a mamei sale în cadrul emisiunii TV „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Ionuț Lupescu
Ionuț Lupescu (SURSA FOTO: Facebook, Ionuț Lupescu)

„Nu numai la păcănele, ea a jucat prima dată la cazino, în Germania. Și acum, la vârsta ei, i-ar fi plăcut. Acum ea are 81 de ani. Noroc că s-a dat o anumită lege vizavi de păcănele în anumite orașe, eu respir mult mai ușurat că nu mai poate să joace.

Era singura ei plăcere de a juca, nu era o mare problemă. Încercam de fiecare dată să o ajut să se mai relaxeze. Era un mod de a se relaxa, dar a terminat de câțiva ani acest viciu de care spuneți.

Acum este la o vârstă la care are alte probleme cu sănătatea. Mi-aș fi dorit să fie sănătoasă și să mai joace păcănele încă mulți ani”, a povestit el.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 40 de intrebari (@40deintrebari)

Unele persoane sunt grav afectate de dependența de jocuri de noroc. S-au îmbolnăvit de depresie și alte probleme psihologice. Unele persoane chiar au recurs la sinucidere.

Grupul cel mai vulnerabil îl reprezintă tinerii, care sunt atrași de ideea de a câștiga rapid mulți bani.

Păcănelele, interzise în localitățile cu populație mai mică de 15.000 de locuitori

În forma actuală, „legea păcănelelor” impune sălilor cu jocuri de noroc din localități mici să își încheie activitatea sau să se mute în localități mari.

Parlamentul României a promis eliminarea sălilor cu jocuri de noroc din localitățile mici, apoi a constatat că legea adoptată are deficiențe. În textul legislativ s-a introdus o prevedere ce permite sălilor cu aparate de tip slot-machine să funcționeze în localitățile mici.

În multe cazuri, primarii au obținut adeverințe false, care atestă că în localitățile lor sunt peste 15.000 de oameni. Astfel, a fost permisă continuarea activității sălilor cu jocuri de noroc.

Mai multe detalii despre „legea păcănelelor” aveți AICI.