Mama Luizei Melencu este aşteptată astăzi, 30 decembrie, la sediul DIICOT. Ea urmează să studieze ultima parte din dosar. Cu această ocazie, femeia, împreună cu avocaţii săi, au depus mai multe pângeri penale.
Monica Melencu, mama adolescentei dispărute în luna aprilie a acestui an, a fost din nou chemată la DIICOT chiar la finalul anului. Mama Luizei Melencu a declarat că a fost chemată în ajunul Anului Nou la Bucureşti pentru a studia ultima parte din dosar.
„Asta am auzit, că pe data de 30 o să ajungem la Bucureşti. Am spus-o şi o spun: aceste fete sunt traficate şi procurorii nu au cum să îşi mai retracteze, atâta timp cât au mers pe această pistă, că sunt moarte”, declara Monica Melencu în urmă cu câteva zile.
În plus, familia a depus, luni, la celebra Secție pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, mai multe plângeri penale pe numele a cinci procurori care au instrumentat dosarul Caracal, pentru încălcarea dreptului la apărare și împiedicarea aflării adevărului, scrie romaniatv.net.
Cine sunt cei cinci procurori acuzaţi de familia Melencu
Primul procuror incriminat de familia Luizei Melencu este chiar şeful interimat al DIICOT, Giorgiana Hosu. Ei vor să ştie de unde a avut informații Hosu, chiar în ziua descinderii la Gheorghe Dincă, despre faptul că Alexandra şi Luiza ar fi moarte și incinerate.
Al doilea procuror vizat este Oana Schmidt-Hăineală, cea care a semnat o ordonanță prin care, susțin avocații familiei Melencu, denaturează adevărul. În ordonanță se menționează că din mirosurile de cauciuc și ebonită simțite de vecini rezultă că fetele au fost incinerate în butoi.
George Pătuleanu este şi el vizat de o plângere penală, pe motiv că și-a făcut semne cu Dincă în timpul audierilor și, în general, pentru cum a condus cercetările. Adrian Petre Todoran, alt procuror din anchetă, ar fi avut un comportament nepotrivit la audieri, susțin avocații. În fine, al cincilea procuror vizat de plângerei este Liviu Vasilescu de la DIICOT Craiova. Acesta nu a reuşit să identifice mașina lui Gheorghe Dincă, deși avea toate detaliile necesare, pentru că nu a făcut din timp cercetări care ar fi putut salva viața Alexandrei, se arată în documente. În plus, procurorilor li se reproșează şi că au făcut expertize pe ascuns.