Mai mult de jumătate dintre turiştii care au ales să îşi petreacă vacanţa pe litoralul românesc, au ales staţiunea Mamaia.

Potrivit unui studiu realizat de portalul viaromania.eu, peste jumătate (aporximativ 57%) din rezervările făcute online pe site-ul companiei au fost pentru staţiunea Mamaia. Doar 10% dintre turişti au ales staţiunea Venus si doar 9,8% au făcut o rezervare online la hotelurile din Neptun-Olimp. În preferinţele turiştilor urmează în ordine staţiunile Eforie-Nord (6,3%), Saturn (5,9%), Cap-Aurora (4,3%), Jupiter (3%) şi Costineşti (2,9%). Restul staţiunilor (inclusiv oraşul Constanţa) au contorizat fiecare mai puţin de 1% din rezervările făcute online.

Turiştii au preferat hotelurile de 2 şi 3 stele

În ceea ce priveşte clasificarea camerelor de hotel rezervate online, cele mai multe rezervări au fost făcute la hoteluri de 2 stele (43,6%) şi 3 stele (38,41%), în vreme ce doar 15,2% dintre turişti au ales hoteluri de 4 stele. Cu toate că hotelurile de lux au încercat să compenseze tarifele ridicate cu diferite promoţii sau servicii incluse oferite gratuit, doar 0,6% din rezervarile făcute online au fost pentru hoteluri de 5 stele.

Statisticile se bazează pe rezervările înregistrate online in perioada mai – septembrie 2009 la un număr de 154 de hoteluri de pe litoral.

Românii vor aştepta ofertele “last-minute” pentru Revelion

Următoarele două luni vor aduce o scădere pronunţată a numărului de rezervări online marcate în special de terminarea concediilor şi începerea anului şcolar, urmând ca piaţa rezervărilor pe Internet să cunoască o uşoară creştere odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă şi a Revelionului.

Agenţii de rezervări ai viaromania.eu estimeză că în acest an românii vor aştepta până în ultimul moment înainte de a alege unde vor petrece Crăciunul şi Revelionul mizând pe ofertele “last-minute”.

SURSA: viaromania.eu