Constructorul de camioane MAN a anuntat, luni, ca va cumpara, la 1 ianuarie 2009, compania braziliana Volkswagen Truck & Bus, pentru a-si extinde operatiunile pe piata sud-americana.

„Achizitia companiei braziliene si a brandului sau puternic va permite MAN sa se extinda in America de Sud, una din pietele de profil cu cea mai mare crestere”, se arata intr-un comunicat al companiei cu sediul in Munchen, care concureaza cu rivali precum Daimler AG si Volvo.

Board-urile de conducere ale ambelor companii au aprobat afacerea. Suma convenita nu a fost facuta publica imediat, insa Volkswagen a precizat ca unitatea braziliana are o valoare de aproape 1,2 miliarde de euro.

Fabrica braziliana, unde sunt angajate 5.000 de persoane a produs 47.000 de camioane si autobuze anul trecut.

Volkswagen, cu sediul in Wolfsburg, detine un pachet de aproape 30% din actiunile MAN. Compania a precizat ca prin vanzarea fabricii din Brazilia va reusi sa se concentreze mult mai bine asupra productiei de camioane usoare.

Volkswagen a mai precizat ca unitatea braziliana va continua sa-si desfasoare activitatea sub numele actual si nu vor avea loc disponibilizari de personal.