În mediul de afaceri, companiile au funcţionat întotdeauna ca într-o arenă competiţională. De aceea, fiecare organizaţie se străduieşte să atragă şi să păstreze angajaţi pricepuţi, iar instruirea poate fi un instrument puternic pentru atragerea talentelor.

Reuşita acestui demers depinde de priceperea liderului de a-şi instrui succesorul, de a transmite cunoştinţe, de capacitatea lui de a fi mai adaptabil, mai inovator, mai agil, pentru a crea cadrul propice funcţionării unei „organizaţii care învaţă“.
 
Atunci când conducătorul renunţă la atitudinea dominatoare, autoritară, stabilind un parteneriat cu angajatul, relaţia şef-subaltern se transformã într-o relaţie mentor-protejat, mult mai eficientă şi profitabilă. Construită pe modelul unei formule mnemonice – ARDE: Abandonare, Recunoaştere, Dăruire, Extensie – ea oferă managerilor un instrument de lucru util, pragmatic, în vederea dobândirii unui succes organizatoric susţinut de o instruire permanentă.
 
Cartea lui Chip R. Bell, Manageri şi mentori, dezvoltă o nouă viziune asupra rolului conducătorului în cadrul companiei, bazată pe conceptul „a conduce în timp ce instruieşti“.
 
Cartea va fi distribuita impreuna cu revista Capital, incepand de luni, 30 august, la toate centrele de difuzare a presei, la pretul de numai 9,9 lei.