Potrivit unui portal de recrutare, managerii negociază pentru avantaje precum mai multe zile de concediu, asigurare de viață sau îngrijire a copiilor atunci când își negociază pachetele salariale.

Potrivit statisticilor de la eJobs, 70% dintre lucrători primesc avantaje, cardurile de masă, asigurarea de sănătate și bonusurile de performanță fiind cele mai frecvente oferite de companii.

„Ca tendinţă generală, pentru manageri, în special pentru cei din zona de top management, beneficiile extrasalariale nu cântăresc atât de greu în decizia de a accepta sau refuza o ofertă de job, însă nici nu sunt complet trecute cu vederea, aşa cum s-ar putea crede. Salariul şi oportunităţile de dezvoltare viitoare, o eventuală deschidere către pieţe internaţionale sunt mult mai importante pentru aceştia. Totuşi, sunt atenţi şi la componenţa pachetului de beneficii şi nu rămân indiferenţi atunci când angajatorul bifează cât mai multe dintre aşteptările pe care le au”, a explicat Georgiana Uzun, Talent Development Manager în cadrul Skilld România, primul serviciu de recrutare rapidă prin inteligenţă artificială din ţară, dezvoltat de eJobs România.

Managerii își negociază avantajele odată cu pachetele salariale

Potrivit unui portal de recrutare, managerii negociază pentru avantaje precum mai multe zile de concediu, asigurare de viață sau îngrijire a copiilor atunci când își negociază pachetele salariale.

Potrivit statisticilor de la eJobs, 70% dintre lucrători primesc avantaje, cardurile de masă, asigurarea de sănătate și bonusurile de performanță fiind cele mai frecvente oferite de companii.

„În companiile mari, multinaţionale, pachetele de beneficii sunt uniformizate la nivelul întregii echipe, astfel încât şi angajaţii de la baza ierarhiei, şi cei de la vârf primesc aceleaşi lucruri. Sunt însă situaţii în care pentru anumite poziţii cheie se găseşte atât de greu persoana potrivită încât angajatorii sunt dispuşi să facă anumite derogări pentru a o convinge să accepte oferta. Acestea sunt mai degrabă excepţii de la regulă”, a subliniat Georgiana Uzun.

Peste 230 de mii de posturi anunțate pe eJobs

Aproape 235.000 de posturi au fost anunțate pe eJobs.ro de la începutul anului, iar dintre acestea, peste 50.000 au fost pentru candidați de nivel senior (cel puțin cinci ani de experiență) și management. Sectoarele retail, industria alimentară, turism, producție, construcții, financiar-bancar, servicii și auto au înregistrat cele mai multe angajări la aceste niveluri de carieră.

„Anul a început cu o cerere crescută pentru specialiştii din IT, programare, inginerie şi retail. De asemenea, vedem tot mai multe poziţii deschise pentru candidaţii seniori buni cunoscători de limbi străine (altele decât engleza). Există toate motivele să credem că aceste categorii vor continua să fie căutate şi că angajatorii vor investi atât în canalele tradiţionale, cât şi în cele netradiţionale de recrutare pentru a acoperi poziţiile respective. Iar asta se întâmplă tocmai pentru că există un deficit considerabil de candidaţi care, mai mult, primesc şi oferte destul de greu de refuzat de la angajatorii din afara ţării, astfel încât competiţia pentru a-i atrage devine de două ori mai dificilă”, a adăugat Uzun.

Milioane de aplicări înregistrate până acum

În ceea ce privește cererile, aproximativ 1,9 milioane din cele 6,33 milioane de cereri depuse în acest an au fost depuse de manageri și specialiști. Locurile de muncă din comerțul cu amănuntul, construcții, servicii, producție, sectorul alimentar, finanțe/banci, transport/logistică și IT/telecomunicații au primit cele mai multe cereri.

Lansat de eJobs România în 2021, Skilld este primul serviciu de recrutare rapidă prin inteligență artificială din țară. Numărul de clienți din portofoliu s-a triplat în 2022, iar cele mai căutate joburi au devenit și cele mai vechi. În prezent, joburile de seniori și de management reprezintă 45% din recrutările Skilld.

Pionier și lider de piață în sectorul recrutării locale din România, eJobs a fost înființat în 1999. Din 2012, este membru al grupului Ringier AG, o corporație media globală cu sediul în Zurich, Elveția. Cel mai mare site de recrutare locală este eJobs, care are 5 milioane de CV-uri, peste 2 milioane de vizitatori unici în fiecare lună și peste 300.000 de organizații care au beneficiat de serviciile lor.