Conform estimărilor din luna februarie 2013, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +14%).

Pentru fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi semi-remorcilor se va înregistra tendinţă de creştere accentuată (sold conjunctural +46%).

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează, creştere moderată a acestora în următoarele trei luni (sold conjunctural +9%). În ceea ce priveşte numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de 0% pe total industrie prelucrătoare.

Conform estimărilor din luna februarie 2013, în activitatea de construcţii se va înregistra, pentru următoarele trei luni, creştere moderată volumului producţiei (sold conjunctural +10%) şi relativă stabilitate a stocului de contracte şi comenzi (sold conjunctural +5%). Managerii estimează scădere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural -6%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează creştere moderată a acestora (sold conjunctural +7%).

În sectorul de comerţ cu amănuntul, managerii au estimat pentru perioada februarie – aprilie 2013, o tendinţă de relativă stabilitate a activităţii economice (sold conjunctural +2%). Volumul total al vânzărilor de mărfuri, cât şi volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale vor înregistra creşteri moderate (solduri conjuncturale +10%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural 0%). Managerii societăţilor comerciale estimează că preţurile de vânzare cu amănuntul vor înregistra creşteri pentru următoarea perioadă (sold conjunctural +26%).

Conform estimărilor din luna februarie 2013, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte o relativă stabilitate (sold conjunctural +2%).

În sectorul de servicii se estimează pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural -2%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creştere moderată (sold conjunctural +7%).

SURSA: Agerpres