Termenul limită de depunere a ofertelor pentru recrutarea managerilor privaţi la companiile de stat a fost prelungit până pe data de 20 ianuarie 2012, potrivit site-ului Ministerului Economiei.

Iniţial, data limită era astăzi. Tot pe 20 ianuarie va fi şedinţa de deschidere a ofertelor pentru managerii privaţi la Electrica Furnizare, Hidroelectrica, Oltchim şi Romarm.

Data estimată de finalizare a evaluării ofertelor este 2 februarie 2012, iar data estimată de semnare a contractelor este 13 februarie 2012.
În plus, ministerul, asistat de Pedersen & Partners şi subcontractorii săi, Roland Berger şi Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), a eliminat criteriul privind media cifrei de afaceri de minim 10 milioane € pe ultimii trei ani solicitată a fi îndeplinită de fiecare companie dintr-o asociere. Conform noilor criterii, o asociere de firme de executive search trebuie să aibă o medie totală a cifrei de afaceri pe ultimii trei ani de minim 40 milioane €, indiferent de cifra de afaceri a fiecărui asociat.
Prin proiectul “CEO la stat” Ministerul Economiei îşi propune să atragă cele mai mari şi mai experimentate companii de executive search din lume în vederea selectării unui CEO pentru companiile de stat incluse în prima etapă a procedurii, respectiv pentru societăţile Oltchim, Electrica, Hidroelectrica şi Romarm.
Citește și: Trei săptămâni până la aflarea condiţiilor de selecţie a  firmelor de recrutare a managerilor privaţi Ministerul Economiei se pregătește să aducă manageri privați la Oltchim, Electrica, Hidroelectrica şi Romarm