Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara: Pandemia a trecut

Medicul Cristian Oancea

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase "Victor Babeș" din Timișoara, Cristian Oancea, este de părere că pandemia de coronavirus a trecut, însă de virusul SARS-COV-2 se va vorbi încă 10-12 ani de acum încolo.

Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, spune că pandemia de coronavirus a trecut, însă de virusul SARS-COV-2 se va vorbi încă 10-12 ani de acum încolo.

Medicul pneumolog Cristian Oancea a precizat că vor mai urma și alte replici ale virusului, însă nu atât de puternice ca cele de până acum, datorită vaccinării.

„Pandemia a trecut. Vor mai urma şi alte replici, dar nu o să fie la fel de puternice ca cele de până acuma. Dar pentru a evita această loterie a virusului mai bine să fiţi vaccinaţi. Mai bine previi, decât să ajungi la spital. Avem un vaccin eficient care ajută să nu se facă boala. Ce a fost greu s-a încheiat. Valul doi a fost foarte greu, valul trei a venit rapid şi ne-a întins corzile la maxim. Vor mai urma replici şi alte valuri. Gripa AH1N1, care a apărut în 2010, încă era aici până recent”, spune medicul Cristian Oancea transmite Adevărul.ro

Numărul infecțiilor gripale a scăzut

Medicul spune că foarte mulți oameni se întreabă de ce nu mai avem printre noi virusul gripal, subliniind că inclusiv purtatul măștii de protecție a dus la scăderea numărului de alergii.

„Trebuie să ne dezinfectăm mâinile, să ne spălăm pe mâini, să avem o igienă corporală adecvată. Trebuie să rămânem cu aceste lucruri pozitive. Până la urmă e vorba de civilizaţie”, a mai declarat Cristian Oancea.

 „Vor apărea și terapii curative pentru SARS-COV-2”

În continuare, medicul spune că se va mai vorbi de SARS COV-2 încă 10-12 ani de acum încolo și că vor apărea și terapii curative pentru Covid-19.

„Pentru că tulpina dominantă a fost SARS COV-2 şi a luat locul tulpinii mai slabe. Se va mai vorbi de SARS COV-2 încă 10-12 ani. Replicile nu vor mai fi puternice, pentru că avem şi vaccinarea, o să apară şi aceste terapii curative pentru SARS COV-2”, a mai spus Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara şi prorectorul Universităţii de Medicină.