În funcţie de mersul economiei, dar mai ales de schimbările comportamentale ale consumatorilor ce se prefigurează pentru anul viitor, producătorii vor aduce în mod cert modificări ale ofertelor. 2013 se anunţă anul alimentelor şi băuturilor "etice", fără carne şi fără conservanţi.
Potrivit ECONOMICA.net, o companie specializată în analiza şi dezvoltarea de noi produse , a realizat un clasament al celor mai importante trenduri din industria alimentară şi avbăuturilor care vor avea un impact direct asupra produselor ce vor fi lansate anul viitor.
În ultimii ani, ca urmare a presiunilor din partea Guvernelor, a organizaţiilor non-guvernamentale şi a celebrităţilor, producători au devenit tot mai conştienţi de faptul că trebuie să îşi informeze permanent consumatorii, trebuie să fie mai transparenţi, mai credibili şi mai responsabili.
Citeşte şi Cum eşti păcălit la cheltui la cumpărături mai mult decât ţi-ai propus.
Mai mult, campaniile prin intermediul social-media i-a făcut pe producători mult mai susceptibili la publicitatea negativă.
Citeşte cum vor fi alimentele anului 2013 pe ECONOMICA.net