"Piaţa smartphone-urilor este într-o creştere foarte rapidă, iar Samsung are o creştere de 40% pe acest segment. Până în prezent am vândut în România aproape 100.000 de telefoane Galaxy S, de la lansarea celor două modele", a spus Manea.

Potrivit sursei citate, piaţa locală de telefoane mobile va fi de circa 3 milioane de unităţi, iar smartphone-urile vor reprezenta în jur de 600.000 de unităţi. În urmă cu doi ani, smartphone-urile reprezentau doar 5% din vânzările totale de telefoane mobile.

Acesta a precizat că viitorul aparţine tabletelor, iar în viitorul apropiat foarte multe aplicaţii se vor muta pe tablete. ‘De ce să cari un ghiozdan plin de cărţi când într-o tabletă poate exista toată această informaţie?’, a subliniat Sorin Manea.

Samsung Electronics Co., Ltd. este lider mondial în industria semiconductorilor, a telecomunicaţiilor, a dispozitivelor media digitale şi a convergenţei digitale, cu vânzări consolidate de 116,7 miliarde dolari, în 2009.

Compania are aproximativ 157.700 de angajaţi în 185 de birouri din 65 de ţări, fiind alcătuită din şapte divizii principale de afaceri: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Semiconductor şi LCD.

Samsung Electronics este lider în producţia de monitoare digitale, chip-uri de memorie, telefoane mobile şi televizoare TFT-LCD.
Sursa: Agerpres