Innecco anticipează că băncile centrale vor continua să imprime bani, ceea ce va duce la o inflație mai mare și, în cele din urmă, la o creștere a prețurilor aurului și argintului.

Pe măsură ce inflația crește și monedele fiduciare se devalorizează, argintul este pregătit să ofere o surpriză uriașă, susține Mario Innecco, potrivit J Post.

Ecouri ale anilor 1970: băncile centrale și Vaticanul

„Băncile centrale vor eșua și ele în încercarea de a manipula aurul și argintul”, afirmă Innecco în videoclipul său.

El citează anii 1970 ca un prim exemplu, când băncile centrale ar fi colaborat pentru a suprima prețul aurului. Innecco indică o situație specifică: o întâlnire între președintele Rezervei Federale de atunci, Paul Volcker, și trezoreria Vaticanului.

O scrisoare a Administrației Patrimoniului Nunțiului Apostolic a Vaticanului către Volcker, prin care i se mulțumește că „și-au vândut aurul”, este prezentată ca dovadă a acestei colaborări.

Deși scrisoarea nu menționează în mod explicit manipularea prețurilor, Innecco speculează că Vaticanul și-a vândut sau și-a închiriat aurul la cererea lui Volcker pentru a ajuta la menținerea prețurilor scăzute.

Impactul acestei presupuse manipulări este discutabil. Prețurile aurului au scăzut, inițial, după întâlnire, dar Innecco susține că această scădere ar fi putut fi oricum ciclică. El crede că, probabil, intervenția a exacerbat declinul prețul și a descurajat investitorii. Prețurile aurului au revenit, în cele din urmă, atingând noi maxime până la sfârșitul anilor 1970.

aur
SURSA FOTO: Dreamstime

De ce argintul este pregătit să izbucnească?

„Argintul este gata să izbucnească”, declară Innecco.

El subliniază indicatorii tehnici care sugerează că o creștere semnificativă a prețurilor argintului ar putea fi iminentă.

De asemenea, vorbește despre importanța unor factori precum masa monetară (M1 și M2) ca indicatori principali ai inflației, care, în cele din urmă, vor duce la creșterea prețurilor metalelor prețioase.

„Monedele  vor continua să se degradeze”, prezice Innecco.

El susține că băncile centrale vor continua să imprime bani, ceea ce duce la o inflație mai mare și la o creștere a prețurilor aurului și argintului. De accea, susține el, ar trebui să cumpărăm aur și argint, practica acumulării acestor metale prețioase fiind considerată o umbrelă împotriva inflației.

În perspectivă: M1, M2 și viitorul metalelor prețioase

„Singurul lucru pe care trebuie să îl urmăriți cu atenție este M1 și M2”, sfătuiește Innecco.

Aceste valori reflectă în mod direct masa monetară, iar creșterea M1 și M2 prefigurează presiuni inflaționiste de care beneficiază aurul și argintul.

Urmând îndeaproape acești indicatori, investitorii pot lua decizii informate cu privire la metalele prețioase într-un potențial viitor inflaționist.

Având o îndelungată experiență în piețele financiare și economie, Inecco a petrecut mai bine e douăzeci de ani lucrând în City of London, specializat în piața instrumentelor derivate tranzacționate la bursă.

S-a ocupat de instituții financiare importante și entități corporative, oferind consiliere clienților pe piața obligațiunilor de stat și pe probleme de economie. Innecco folosește videoclipurile și articolele de blog (maneco64.net) pentru a informa publicul despre cum funcționează piețele financiare și actualul sistem monetar fiduciar.