Cea de-a doua ediţie a maratonului de la Bucureşti, din 18 octombrie, va avea un buget de aproximativ 70.000 de euro, suma de anul acesta fiind aproape de opt ori mai mică decât cea cheltuită la prima ediţie.

Prima ediţie a maratonului bucureştean, care a avut loc pe 12 octombrie anul trecut, a avut un buget de 550.000 de euro, cu premii în valoare de 45.000 de euro, potrivit gsp.ro.

„Este un an foarte greu din punct de vedere financiar şi s-au făcut eforturi foarte mari pentru a strânge banii necesari organizării acestui eveniment. Şi în acest an, maratonul de la Bucureşti va fi organizat după toate standardele internaţionale şi sperăm ca acesta să devină unul de tradiţie şi să fie la fel de important ca şi celelalte competiţii de gen”, a declarat Valeria Răceanu van Groningen, organizatorul evenimentului.

Ediţia de anul acesta va aduce, în schimb, mai mulţi participanţi decât la evenimentul de anul trecut. Bucharest City Marathon va cuprinde şase curse: maraton (42,195 de kilometri), semi-maraton (21,095 km), ştafetă (4×10,548 km), cursa populară (4 km), cursa copiilor (1 km) şi cursa scaunelor cu rotile (42,195 km).

SURSA: Mediafax