Tot pentru 2012, AdePlast are în plan deschiderea celei de-a treia fabrici combinate de materiale de construcţii – mortare, polistiren şi vopsea – în Roman, judeţul Neamţ, ce presupune investiţii de 10 mil. euro. Noua facilitate de producţie va reduce costurile de distribuţie pentru zona de Est şi Nord-Est a ţării, dar va deservii în condiţii de rentabilitate şi clienţii din Republica Moldova şi Ucraina.

„Cunoaşterea în detaliu a pieţelor unde exportăm ne-a permis o proiecţie pertinentă a posibilităţilor de dezvoltare şi a necesităţilor din ce în ce mai mari din zonă” a declarat Marcel Bărbuţ.

Preţuri crescute

Creşterea costurilor de producţie, ca urmare a scumpirii materiilor prime şi a utilităţilor, a determinat AdePlast să opereze primele majorări de preţuri din acest an.

„AdePlast a efectuat deja o creştere de preţ de circa 5% şi estimăm că va exista şi o doua etapă de scumpiri. Va fi un plus de încă 5% la preţul produselor noastre în prima parte a trimestrului al doilea din acest an”, a subliniat proprietarul companiei.

Capacitatea totală de producţie a AdePlast, pentru sectorul mortarelor, se ridică la 700.000 de tone anual. Producţia de vopsea, tencuieli decorative şi de adezivi speciali în stare umedă se ridică la 80.000 de tone. Anul trecut, AdePlast a pus în funcțiune o fabrică de polisitern expandat la Ploiești, cu o capacitate de producție de 700.000 metri cubi pe an.

Marcel Bărbuţ (55 de ani) ocupă poziţia 156 în ultima ediţie a Top 300 Capital, în urcare de pe locul 205 ocupat cu un an înainte, şi are o avere estimată la 38-40 mil. euro.