Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, le-a transmis un mesaj special angajaților din România de 1 Mai, cu ocazia sărbătoririi Zilei Muncii și a Săptămânii Patimilor. A ales un verset din Sfânta Biblie ca să-și exprime gândurile mai ușor.
Ministrul Finanțelor, mesaj special de 1 Mai pentru angajații din România
1 Mai. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, le-a transmis un mesaj special tuturor angajaților din România cu ocazia sărbătoririi Zilei Muncii. Le-a reamintit oamenilor că tot ce facem ar trebui să fie făcut cu dragoste, conform Sfintei Scripturi.
Și-a exprimat recunoștința față de românii care își încep ziua cu responsabilitate, mereu. Sunt „arhitecții tăcuți ai viitorului, care doresc să lase o amprentă în lume”. I-a îndemnat pe oameni să lase deoparte grijiile lumești în Săptămâna Mare și să își îndrepte atenția către suflet.
„Tot ce faceţi să fie făcut cu dragoste!” (1 Corinteni 16:14).
Astăzi le purtăm recunoștința acelor români pe care fiecare răsărit de soare îi găsește treji, cu un simț al misiunii și al scopului, care întrezăresc visuri și împliniri în fiecare sarcină.
Sunt arhitecții tăcuți ai viitorului, care nu se mulțumesc să treacă prin viață fără a lasă o amprentă. Ei trebuie sărbătoriți astăzi, de Ziua Muncii.
Și pentru că suntem în Săptămâna Mare, vă îndemn ca zilele acestea să lăsați grijile să se risipească, să vă întoarceți privirea către suflet și să lăsați lumina și liniștea ce izvorăsc din Sărbătoarea pe care o trăim să vină către voi”, a scris, miercuri, Marcel Boloș pe contul său de Facebook.
Mesaj special de la ministrul Muncii și Protecției Sociale
De asemenea, și ministrul Muncii și Protecției Sociale, Simona Bucura-Oprescu, le-a transmis un mesaj special tuturor angajaților din România.
„Vă doresc să vă găsiți vocația și sensul prin #munca pe care o faceți, să reușiți în #profesiile pe care vi le-ați ales, căci valoarea omului o dă și munca sa.
Iar azi să ne oprim puțin din alergarea de fiecare zi, să ne bucuram de #familie, să ieșim într-un parc, într-o pădure și să respirăm! Vă doresc 1 Mai fericit!”, a transmis ea.
Scurt istoric
1 Mai este considerată zi nelucrătoare în majoritatea statelor, inclusiv în România.
În țara noastră, această sărbătoare a fost observată încă din timpul domniei lui Carol I. Totuși, ea a fost integrată în cultura românească în perioada regimului comunistă. Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste (URSS) a adoptat cu entuziasm sărbătoarea, considerând-o o rezistență la filosofia capitalistă din SUA. A impus-o în URSS și în blocul comunist din Est.
În perioada regimului comunist din România, ziua de 1 Mai era marcată de evenimente propagandistice ale regimului politic, cu parade ample pe străzi și în stadioane.
După Revoluția din Decembrie 1989, Ziua Muncii a rămas în conștiința colectivă. Manifestările publice au fost abandonate în favoarea petrecerii timpului liber în natură.