Marcel Ciolacu a anunțat că a fost decisă data moțiuniii de cenzură! Angajamentele asumate de Premierul Cîțu la Comisia Europeană, pentru a putea atrage împrumuturile puse la dispoziției de Bruxelles, au nemulțumit profund PSD-ul.

Ciolacu vorbește de inexistența PNRR, ci doar a unui set de măsuri de austeritate, față de care și-a exprimat profundul dezacord.

Marcel Ciolacu a anunțat că a fost decisă data! Moțiunea de cenzură, în iunie

Președintele PSD a anunțat, miercuri, în plenul Parlamentului, că parlamentarii partidului vor depune o moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîțu pe data de 14 iunie.

Ciolacu spune că moțiune va fi depusă ca urmare a ”eșecului privind Planul Național de Redresare și Reziliență.

”Astăzi nu a fost prezentat în plenul Parlamentului Planul Național de Redresare și Reziliență. Tot ce știm despre PNRR este că nu vizează dezvoltarea României, ci un plan de austeritate.

Răspunsul PSD nu poate fi decât unul singur. Pe 14 iunie depunem moțiune de cenzură având ca motiv principal eșecul Guvernului în privința Planului Național de Redresare și Reziliență”, a anunțat Marcel Ciolacu, în plenul Parlamentului, la finalul ședinței în care Premierul a venit să prezinte PNRR.

Angajament privind reforme structurale

Premierul Florin Cîțu a prezentat miercuri, în Parlament, Planul Național de Redresare și Reziliență.

Documentul care prevede accesarea de fonduri din mecanismul european de redresare și reziliență în valoarea de 29,2 miliarde de euro urmează să fie trimis luni la Bruxelles.

Pentru a putea fi accesați banii, Florin Cîțu s-a angajat la Comisia Europeană că Guvernul pe care îl va conduce va realiza o reforme privind sistemul de pensii și salarii, companiile publice precum și vizând digitalizarea.

La dezbaterile din plen, președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că ”această coaliție a șemnului a vrut să deturneze un plan lăudabil al Europei către clientela de partid”, arată digi24.ro.

Cu câteva luni în urmă, Marcel Ciolacu susținea că ”majoritatea este una fragilă în Parlament, stă în 10-20 de voturi. Minorităţile sunt 17 voturi”, potrivit sursei citate.

Sursa foto: Capital.