Marcel Ciolacu, liderul interimar al Partidului Social Democrat, spune că nu poate vota „o catastrofă” cum este Florin Cîţu, pe care-l acuză de minciună în relaţia cu autorităţile europene. Ciolacu afirmă că ştie care este planul secret al premierului desemnat.
Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, îl acuză pe premierul desemnat Florin Cîţu că este un „mincinos patologic”. Deşi Cîţu spune că a negociat cu autorităţile de la Bruxelles pe tema procedurii de deficit excesiv, Comisia Europeană îl contrazice şi susţine că nu a primit vreun plan de la autorităţile româneşti, scrie Ciolacu într-o postare pe pagina sa de socializare.
Planul lui Florin Cîţu este simplu, afirmă liderul PSD: liberalul vrea să taie veniturile, să crească taxele şi apoi să dea vina pe Comisia Europeană pentru toate acestea.
„Cîțu accelerează direct spre zid! Pentru că asta înseamnă să ignori declanșarea procedurii de #deficit excesiv și, pe deasupra, să minți că ai ”negociat” cu Bruxelles-ul.
Comisia Europeană a spus clar: NU a primit vreun plan de la autoritățile române pentru reducerea deficitului.
Planul lui Cîțu pentru români e simplu. Să taie veniturile și să crească taxele. Și să dea apoi #vina pentru acestea pe Comisia Europeană!
Concluzia: Cîțu, un mincinos patologic. Atât a putut propune #PNL ca premier în goana lor nebună și surdă după anticipate. Cum să votezi o catastrofă?!”
Ce spune Florin Cîţu şi ce spune Comisia Europeană
Miercuri, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Florin Cîţu declara: „România are un plan de reducere a deficitului sustenabil și credibil, acceptat în totalitate de Comisia Europeană, ceea ce înseamnă că experții de la Comisia Europeană au încredere în acest guvern”.
Ulterior însă, Comisia Europeană a precizat că: „În termeni de procedură, Comisia a propus Consiliului (UE – n.red.) deschiderea procedurii de deficit excesiv pentru România. Comisia a propus o recomandare Consiliului care să prevadă că România ar trebui să urmeze o ajustare credibilă și sustenabilă pentru a pune capăt deficitului excesiv până în 2022, cel târziu.
Următorul pas este al Consiliului să decidă dacă există un deficit excesiv și să adopte recomandările adresate României în vederea încheierii situației de deficit excesiv într-o anumită perioadă. Astfel, în această etapă, nu am primit încă un plan de la autoritățile române pentru reducerea deficitului bugetar”, scrie hotnews.ro.